Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Doğalgazda ilk kazma

Doğalgazda ilk kazma

Erdek´te doğalgaz önce Yalı ve Alaattin mahallelerine gelecek

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Ali Koç´un Fenerbahçe Kulübü başkanlığına seçilmesinin yalnız Fenerbahçe için değil, Türk futbolu adına da çok yararlı olacağına inanıyorum? dedi.
Kongreye katılarak oyunu Ali Koç´a verdiğini vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Fenerbahçe´ye, benim için efsane başkanlardan Ali Şen döneminde kongre üyesi oldum. Şen´in gönlümde ayrı bir yeri vardır. Aziz Yıldırım, çok duygusal bir başkandı. Başarılı hizmetlerde bulunmasına rağmen agresif yapısı nedeniyle Fenerbahçe Kulübü ile bağını kopardı. Bir zamanlar Anadolu kentlerinde Fenerbahçe çok sevilirdi ama Aziz Yıldırım´ın agresif üslubu hem Anadolu ile hem de Fenerbahçe taraftarlarıyla gönül bağının kopmasına yol açtı. 3 Temmuz sürecinde elbette ki Aziz Yıldırım´ın yanında yer aldık. Ama o dönemde onun da hataları vardı. Nitekim, bu durum telefon tapelerine de yansıdı.

Kısacası son dönemlerde çok yıpranmıştı ve bir değişime ihtiyaç vardı. Bu değişim, çok temiz bir marka olan Koç ailesinin bireyi Ali Koç ile gerçekleşti. İnanıyorum ki, artık hem Fenerbahçe, hem de diğer takımlar için kaliteli yönetimler ön plana çıkacak, Türk futbolu daha ahlaklı bir sürece girecektir.?
Sarı, makam odasında bulunup, ?Aziz Yıldırım gidene kadar Fenerbahçe flamasını kaldırarak yerine Beşiktaş flamasını koymayı uygun görüyorum? diyerek kaldırdığı sarı-lacivertli flamayı da yeniden masasının üzerine koydu.
ŞAHİNBURGAZ´A MEYDAN DÜZENLEMESİ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluk alanı içinde bulunmasına karşın Erdek´e bağlı kırsal mahallelerde altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sarı, şöyle konuştu:
?Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kırsal mahallelerin altyapılarının ilçe belediyelerine ait olduğunu öne sürüyor. Bu doğru değildir. Yağmur kanalı da dahil, bu sorumluluk Büyükşehir Belediyesi´ne aittir. Kaldı ki, bu durumu Danıştay´ın içtihat kararları da doğruluyor. Buna rağmen biz, sorunların çözümünden yana olduğumuz için kırsal mahallelere her çeşit desteği sağlıyoruz. Buna paralel şekilde, son günlerde İlhan, Narlı ve Şahinburgaz mahallelerinin altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bu arada Şahinburgaz´a çok güzel bir meydan yaptık. Buradaki çay bahçelerinden birini yıkıp, yeniden yaparken, bu bahçeyi düğün ve toplantılar düzenlenmesine uygun bir duruma da getirdik.?
DOĞALGAZDA KAZMA VURULDU
Erdek´e doğalgaz gelmesi için ilk kazmanın vurulduğunu açıklayan Sarı, şu bilgiyi verdi:
?Doğalgaz çalışmaları başladı. Başlayan bir işi bitmiş kabul ediyoruz. Erdek´e ilk aşamada sıvılaştırılmış doğalgaz, depolanarak gelecek. İlk aşamada, ?pilot bölge´ olarak Yalı ve Alaattin mahallelerine doğalgaz verilecek. BOTAŞ aracılığıyla gerçekleşecek doğalgazın tüm altyapı çalışmalarının yaz dönemi sonunda tamamlanacağını düşünüyorum. 2019 veya en geç 2020 yılında, ilçe merkezi de dahil Erdek´in tümüyle doğalgaza kavuşmasını bekliyorum. Ancak doğalgaz, dışa bağımlı bir enerjidir. Bu nedenle belediyelerin, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmelerine ve bu konuda yatırım yapmaları gerektiğine inanıyorum.?
?MAVİ BAYRAK? VE ERDEK
Erdek´in, ?Mavi Bayrak? konusu hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Sarı, şöyle konuştu:
?2014´ten önceki dönemin yerel yönetimi, ?Mavi Bayrak´ konusuna hiç eğilmedi. Gerekli deniz suyu numunelerini aldırmadı. Bu nedenle de Erdek, 5 yıl bu bayraktan yoksun kaldı. 2014 yılında göreve geldiğimde, düzenli şekilde su numuneleri alınması için çok geç kalınmıştı. 2014 yılında bu yüzden Erdek, ?Mavi Bayrak´sız kaldı. 2015 yılında ise Erdek´i, yeniden ?Mavi Bayrak´a kavuşturduk. 2016 yılında yaşanan darbe girişimi de ?Mavi Bayrak? almamızı engelledi. 2017 yılında yeniden ?Mavi Bayrak´ aldık. Bu yıl da, üç noktada ?Mavi Bayrak´ımız dalgalanacak.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Doğalgazda kazma
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli