Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Doğanlar muhtarlığı atakta

Doğanlar muhtarlığı atakta

Erdek´e bağlı Doğanlar Mahallesi Muhtarı Hasan Helvacıoğlu, mahallelerinde yıllardır kullanılmayan okul binasını Milli Emlak Müdürlüğü´nden, muhtarlığa tahsis ettirdiklerini açıkladı.

Erdek´e bağlı Doğanlar Mahallesi Muhtarı Hasan Helvacıoğlu, mahallelerinde yıllardır kullanılmayan okul binasını Milli Emlak Müdürlüğü´nden, muhtarlığa tahsis ettirdiklerini açıkladı.
İki ayrı bloktan oluşup, toplam 1433 metre kareyi kapsayan viranelik binayı mahallelerine çeşitli alanlarda hizmet için kullanacaklarını belirten Helvacıoğlu, şunları söyledi:
?Zor zamanlarda kenetlenip, tüm sorunların üstesinden gelebilen bir toplumuz. Birlik ve beraberlik ruhuyla aşamayacağımız hiçbir engel olmadığını defalarca kanıtladık. Doğanlar Mahallesi muhtarlığı olarak büyük uğraşlar sonunda Hazine´den, ?Muhtarlık hizmet binası ve kompleksi´ adı altında kullanılmak üzere eski ilkokul binasının tahsisini aldık. Aylar süren mücadelemize rağmen ülkemizin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle gereken desteği ve hizmeti göremedik. Oysa ki mahallemizin çözüm bekleyen çok acil sorunları ve ihtiyaçları vardır. Mahallemizin acilen tuvalete ihtiyacı bulunuyor. Özellikle yaz aylarında çağ dışı görüntülere şahit oluyoruz. 

Muhtarlık hizmet binamız olmadığından evraklarım ya cebimde, ya da arabamda bulunuyor.
Vatandaşlarımız, mahallemize 15 günde bir gelen aile hekimine, mahallemiz meydanında bulunan bank ve taburelerde muayene olmak zorunda kalıyor. Kadınlarımız da açık alanda muayene ediliyor. Bu durum içimi acıtıyor. Mahalle muhtarı olarak utanıyorum. Tüm bu yaşananları geçmiş yönetimlere havale ediyorum.?
Kullanım hakkını aldıkları eski okul binasını mahallenin ihtiyacı olan tuvalet, sağlık ocağı, muhtarlık binası, kütüphane, misafirhane(lojman), Halk Eğitim Müdürlüğü kursları gibi hizmetler için değerlendirmeyi düşündüklerini vurgulayan muhtar Hasan Helvacıoğlu, şöyle konuştu:
?Yıllardır kullanılmayan atıl binanın çeşitli hizmetler için vatandaşlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. ?Bir tuğla da sen koy´ ismi altında başlattığımız kampanyamıza ben de bir maaşımı bağışlıyorum. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, işadamları ve mahallemize gönül veren herkesi kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Vereceğinizi umduğum destek için herkese şimdiden teşekkür ediyorum.?
TURİZMDEN UMUTLU DEĞİLİM
Öğrencilerinin taşımalı sistemle mahallelerinin dışında eğitim-öğretim gördüklerini, ortalama 150 olan kış nüfuslarının, turizme kucak açtıkları yaz aylarında 3-4 bine kadar yükseldiğini belirten Helvacıoğlu, ?Ancak tüm dünya
gibi ülkemizin de içinde bulunduğu pandemi nedeniyle başlamak üzere olan turizm sezonundan umutlu değilim. Hatta bu sezonu yok sayıyorum. Dilerim yanılırım? dedi.
Doğanlar´ın geçimini turizmin yanı sıra zeytincilik, tarım ve balıkçılıktan sağladığını, mor soğan ekiminin de yapıldığını belirten Helvacıoğlu, mahallelerinde evler dahil 45 dolayında pansiyon yeri olduğunu sözlerine ekledi.
Hasan Helvacıoğlu´nun muhtarlığını yaptığı Doğanlar´da muhtar azaları olarak Caner Ilgaz, Zekeriya Çelik, Saffet Topçu ve Şaban Hamarat görev yürütüyor.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Doğanlar muhtarlığı atakta
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli