Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Doğanlar da rıhtım inşaatı sürüyor

Doğanlar da rıhtım inşaatı sürüyor

Erdek Doğanlar Köyü sahiline yapılmakta olan rıhtım inşaat çalışmaları devam ediyor.

Erdek Doğanlar Köyü sahiline yapılmakta olan rıhtım inşaat çalışmaları devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı DLH tarafından 16 Mayıs 2011 günü ihaleye çıkarılan Doğanlar Köyü rıhtım ilavesi ve onarım inşaatını Havzalı isimli şirket üstlenmişti. İhaleyi alan şirketin yaklaşık beş aydan bu yana devam ettikleri 350 metre uzunluğundaki ilave rıhtım ve onarım yapım işinin dörtte üçünün tamamladığını söyleyen Doğanlar Köyü Muhtarı Ramis Golagan, liman içindeki rıhtım çalışmalarını yürüten Havzalı inşaatın çalışmaları, hava şartları ne olursa olsun devam ettiğini belirtti.
Rıhtımın bir ay gibi bir sürede teslim edilmesinin beklendiğini kaydeden Golagan, amaçlarının Doğanlar Köyü`nü Kapıdağ`ın en gözde köylerinden biri yapmak olduğunu açıkladı.
Doğanlar Köyü`nün tanıtımı hakkında da açıklama yapan Golagan şöyle konuştu: "Doğanlar, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür. Balıkesir`in Erdek ilçesine bağlı köyün eski adı Dragonda` dır. Eskiden Rumların yaşadığı köy şu anki köyün olduğu deniz kıyısında değil köyun iç kısımlarında dağın dibindedir. Genelikle köy halkı mübadele dönemimde Selanik`ten göç edip buraya yerleştirilmiş  pomaklardır. Köy halkının başlıca geçim kaynağı kırmızı soğan, kuru fasulye, zeytincilik, balıkçılık ve gelişmiş pansiyonculuk olarak özetlenebilir. Doğanlar Köyü gerçekten keşfedilmeyi bekleyen sitemizdeki resimlerden de gördüğünüz gibi mavi ve yeşilin bir birbirine karıştığı Ocaklar Belediyesine bağlı bir yerleşim merkezidir. Doğanlar köyü sizin için Kapıdağ Yarımadası`nın bir çok yerinde olduğu gibi iyi bir tatil seçeneğiniz olabilir. Doğanlar Köyü konumu itibariyle Kapıdağ`ın Marmara`ya bakan yüzünün en batısında yer almaktadır. Bu köyden Marmara adası çok rahatlıkla görülebilmektedir. Doğanlar Köyünün önemli geçim kaynakları hayvancılık ve tarımdır, Özellikle mor soğan burada yetişir ayrıca son yıllarda turizmin gelişmesi köyün ekonomisine de katkıda bulunmaktadır özellikle pansiyonculuk çok gelişmiştir. Doğanlar geniş bir sahile sahip bir konaklama merkezidir. Yaz tatil planınız için önemli bir seçenek olabilecek Doğanları ihmal etmemelisiniz."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli