Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Doğu ve Güneydoğu´da can pazarı yaşanıyor

Doğu ve Güneydoğu´da can pazarı yaşanıyor

Namık Havutça´dan çarpıcı Doğu ve Güneydoğu tespitleri geldi.

Namık Havutça´dan çarpıcı Doğu ve Güneydoğu tespitleri geldi.
Şırnak´ın Cizre ilçesinde incelemelerde bulunan CHP Milletvekilleri Namık Havutça, Ceyhun İrgil ve Mahmut Tanal bölge halkının bire bir sorunlarını dinledi.
Bölgedeki hukukçularla, belediyeyle, sanayi ve ticaret odası ile STK´lar ve halkla görüşen CHP heyeti çarpıcı açıklamalarda bulundu.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Bölgede yoğun bir can güvenliği kaygısı yaşanıyor. Gece hava karardıktan sonra saldırının nereden geleceği bilinmediği için insanlar evlerine çekiliyorlar.? diye konuştu.
Cizre´de yaşam güvenliğinin büyük tehlike altında olduğunu tespit ettiklerini belirten Havutça şöyle konuştu: ?Herkes kaygılı ve korkuyor. Sivil ölümler çok fazla. Tekrar faili meçhullere dönüş korkusu var. Cinayetlerin nasıl işlendiği belli değil. Bazı mahallelerde devlet yok, PKK var. Buralara polis giremiyor. Gündüzleri güvenlik sorunu yok gibi görünüyor ama gece kimsenin güvenliği yok burada. Halk, hava kararmadan evine çekiliyor.? diye konuştu.
Yaşananlardan dolayı bölgede göçlerin başladığına dikkat çeken Havutça, ?Büyük ekonomik sıkıntılar olacağını söylüyorlar. Artık burada herkes, silahların susmasını istiyor? ifadelerini kullanan Havutça sözlerini şöyle sürdürdü: ?Silah ve şiddetle hak arama yöntemi olamaz. Herkesin siyasal mücadeleyi yasal, demokratik ve hukuk çerçevesinde yapması gerekiyor. Bölgedeki insanların Türkiye´den ayrılmak gibi bir talebi yok. Birlikte yaşama iradesini ortaya koyuyorlar. Esnaf ve oda başkanları can güvenliklerinin sağlanmasını istiyorlar. CHP´nin 7 Haziran sonrasındaki politikalarını doğru buluyorlar. AKP´nin oylarının düşeceğini belirtiyorlar. AKP Şırnak İl Başkanlığı binasını 3 polis zırhlı aracı koruyor. Toplumda CHP´nin duruşu karşılık buluyor. Bize bir tepki yok. Bunu bütün sivil toplum örgütleri ifade ediyor.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli