Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Doğu Perinçek, Havran’dan zorluklara meydan okudu

Doğu Perinçek, Havran’dan zorluklara meydan okudu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Havran ilçesinde düzenlenen Üretim Devrimi Kurultay’ında konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Havran ilçesinde düzenlenen Üretim Devrimi Kurultay’ında konuştu. 
Türkiye’yi kurtaracak programın Seyit Onbaşı’nın programı olduğunu belirten Perinçek, “Yani zor dönemde yapılamayacak işi yapmak. Zor dönemde kaldırılamayacak ağırlıkları kaldırabilmek. Seyit Onbaşı’nın memleketinde toplanmamız, Türkiye’ye bir mesajdır. Bütün Türkiye’ye Seyit Onbaşı’nın selamını, örneğini yolluyoruz” diyerek başladı. 
Türkiye’nin zor bir döneme girdiğini ifade eden Perinçek, “Vatan Partisi olarak zor dönemde büyük çözümü görüyoruz. Biz bu zorlukların altından Türk Milleti olarak kalkarız. O nedenle Havran’dan zorluklara meydan okuyoruz” ifadelerini kullandı. 
1980’de başlayan ve üreticiyi kambur eden programın sonuna gelindiğini, bunun bizzat Cumhurbaşkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından da ifade edildiğini belirten Doğu Perinçek şöyle devam etti: “40 yıldır uygulanan, Türkiye’yi borca batıran program bitti. Çiftçiyi kambur eden, KİT’leri peşkeş çeken program bitti. Çiftçiye devlet akçelerini kaldıran program, gümrükleri kaldırıp ülkenin kapısını yabancı tekellere açan program bitti. Burada yeni bir programla birlikte Türkiye çözümünü yaratacak. Türkiye, Vatan Partisi programına geldi. Vatan Partisi bu programı bilimin ışığında belirledi. Mühendis gibi mimar gibi çiftçi gibi belirledi. Çıkış yolumuz Üretim Devrimi. Onlar üreticiyi kambur ilan etmişti biz ‘üretici baş tacıdır’ diyoruz. Türkiye buradan üreticiyi baş tacı yaparak çıkacak. Üretimi; küçük, orta, büyük sanayici, esnaf, tüccar artırır. Bunların kurduğu bir hükümetle, Türkiye buradan çıkar.” dedi. 
Vatan Partisi lideri, konuşmasını çözüm maddelerini sıralayarak bitirdi. 
Havran Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenene kurultaya çok sayıda üretici katıldı. 
Havran Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı, Ziraat Mühendisi Hilmi Akdoğan, kurultayda yaptığı konuşmada, 1980’den sonra uygulanan politikalar nedeniyle küçük işletmelerin tarımı bırakmak zorunda kaldığını, üretimi devam ettirmek için neleri yapabiliriz diye tartıştıklarını ifade etti. 
Zeytin üreticisi aynı zamanda Vatan Partisi Havran İlçe Başkanı Ethem Dülgeroğlu da şöyle konuştu: “Gübre tavan yaptı, mazot tavan yaptı. Tarım ilaçları yine öyle. Zeytine gübre gerçekten de atamayacağım bu sene. Bir ağaçtan 100 kilo zeytin alıyorsam seneye 50 kilo alacağım. Kim kaybediyor? Çiftçi kaybediyor, ülke kaybediyor. Buna ‘dur’ demek lazım. Çiftçilik, üstü açık fabrika. Bizim çok zorumuz var. Don, fırtına, kırağı olayımız var. Bütün kurultaylarda üreticilere bakıyoruz, yaş ortalaması 50’nin üzerinde. 20 yaşında gençlerin dolu olması lazım buralarda. Üretimin içinde değil gençler. Herkes tarımdan soğumuş durumda. 80 öncesi okullarda tarım dersleri verilirdi. Tarıma gençler özendirilirdi. Çift nasıl sürülür, gübre nasıl atılır diye eğitimler olurdu. Pratik de yapardık. Öğrenciler öğrenirdi. Ekipman sorunlarımız da var. Çiftçi herkesin karnını doyurur ama emekli maaşı bin 500 lira.” diye konuştu. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı