Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

“Doku laboratuvarı” çalışmaları sürüyor“Doku laboratuvarı” çalışmaları sürüyor

“Doku laboratuvarı” çalışmaları sürüyor“Doku laboratuvarı” çalışmaları sürüyor

Bandırma Ticaret Borsası, “doku laboratuvarı” çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda, Borsa’nın “Fidancılık ve Tohumculuk Meslek İhtisas Komisyonu”, Bandırma’da kurulması planlanan “doku kültür laboratuvarı” için yeni bir toplantı

Bandırma Ticaret Borsası, “doku laboratuvarı” çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda, Borsa’nın “Fidancılık ve Tohumculuk Meslek İhtisas Komisyonu”, Bandırma’da kurulması planlanan “doku kültür laboratuvarı” için yeni bir toplantı daha yaptı.
Fidan üretiminde önemli bir yerin gerçekleşmesinde etkili olacak projenin yaşama geçirilmesi amacıyla Borsa’nın geniş katılımlı toplantı salonunda yapılan toplantıya Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Bandırma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Güngörmez, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Erdinç Veske katıldılar.
Böylece fidan üreticileri, taleplerini doğrudan ilgili kurumlara iletmiş oldular.
Toplantıda, bölgedeki ceviz fidanı üretimi, pazarlanması ve gelecekte izlenecek yol hakkında düşünce alışverişinde bulunulup, üretim teknikleri, istatistik veriler paylaşılarak “doku kültürü laboratuvarı”nın yaşama geçirilmesi için planlamalar yapılarak bölge açısından önemli bir ürün olan ceviz fidanı üretiminin geleceği masaya yatırıldı.
  Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli