Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Dolandırıcılara kaptırdığı altınlarını polis kurtardı

Dolandırıcılara kaptırdığı altınlarını polis kurtardı

Gönen İlçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayında, telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıttıkları S.Ş.´nin ziynet eşyalarını elde eden bir kişi gözaltına alındı.

Gönen İlçesinde meydana gelen dolandırıcılık olayında, telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıttıkları S.Ş.´nin ziynet eşyalarını elde eden bir kişi gözaltına alındı.

T.Ş´yi telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan kişi, "FETÖ soruşturmaları ile ilgili arıyoruz" diyerek, altın ve ziynet eşyalarını evine gelecek polise vermesini istedi. T.Ş. ve S.Ş. bir süre sonra eve gelen kişiyi içeri aldı ve ziynet eşyalarını teslim etti. Kendisine polis süsü veren kişinin evden ayrılmasının ardından Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde dolandırıldığını anladı.

Edinilen bilgiye göre; Gönen Polis Merkezi Amirliği´ne gelerek müracaat eden T.Ş. evinin sabit telefon hattından arandığını, kendisini polis olarak tanıtan erkek şahsın "FETÖ soruşturmaları ile ilgili arıyoruz kimlik numaralarınız kullanılarak altın alışverişi yapılmış sizin evinizdeki altınların sahte olma durumu var bu yüzden göndereceğimiz polis Hakan´a altınları tek tek sayarak teslim edin, biz onların gerçek mi sahtemi olduğunu tespit etmek için tahlile göndereceğiz, evde arama yapılacak başka altın çıkarsa sorun yaşarsınız evinizin adresini tekrar bildirin teyit edelim" dedikten sonra telefona eşini istediklerini eşinin telefonla şahıslarla görüştükten sonra ifade vermek için Balıkesir´e gidiyorum oraya çağırıyorlar diyerek evden ayrıldığını daha sonra eve gelen 25 yaşlarındaki kendisini polis Hakan olarak tanıtan erkek şahsa tüm altınları evin içerisinde tek tek sayarak teslim ettikten sonra şahsın evden ayrıldığını, bir müddet sonra durumun ne aşamada olduğunu öğrenmek için Gönen Emniyet Müdürlüğü´ne gittiğinde yaşananları anlatınca polislerden dolandırıldığını öğrendiğini belirtmesi üzerine Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü´nce, yaklaşık 100 bin lira değerindeki altınlarının alınmasından kaynaklanan mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde olay saatine yakın zaman diliminde ilçeye giriş çıkış yapan şüpheli araçlar ve sürücüler üzerindeki  araştırmalar ve incelemeler  neticesinde, şüphelinin kullandığı 34 ........plakalı beyaz renkli aracın olay sonrasında Gönen´den Manyas istikametine çıkış yaptığı tespit edilmiş, yapılan  çalışmalar sonucu araç Edremit Altınoluk Mahallesinde park halinde bulunmuş, Edremit ve Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü  ekiplerince araç gece boyu beklendikten sonra şüpheli İ.D.´nin araç başına geldiğinde mağdura ait altınlarla birlikte yakalanarak gerekli işlemler için Gönen ilçe Emniyet Müdürlüğü´ne getirilmiş olup soruşturma tamamlandığında adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

Polis ekipleri ele geçirdikleri 51 adet cumhuriyet altını, 3 adet yarım altın, 17 adet çeyrek altın 9 bilezik, 2 adet küpe, 3 adet zincir ve 1 adet kolyeyi mağdur aileye ikametinde teslim etti.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli