Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dolandırıcılık yöntemlerine ilişkin uyarı!

Dolandırıcılık yöntemlerine ilişkin uyarı!

Sizleri telefonla arayarak kendilerini, polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslara inanmayın!

Erdek Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, vatandaşlarımızın iletişim yolu ile dolandırıcılık eylemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde hemen 155 polis imdat hattını arayın ya da en yakın emniyet birimine müracaat edin ifadelerine yer verildi.

Son günlerde Erdek´te sıkça yaşanan telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü özellikle telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarında, vatandaşlara kendilerini polis, hakim, savcı gibi tanıtanların para talebinde bulunduğuna belirtilerek, "Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır.

Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Bu kişilere itibar etmeyin." uyarısında bulundu.  

Böyle bir olayla karşı karşıya kalan vatandaşların hemen en yakın emniyet birimine gitmeleri yada, 155 polis imdat hattını aramaları gerektiği belirtildi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli