Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dolandırılmaktan dikkati sayesinde kurtuldu

Dolandırılmaktan dikkati sayesinde kurtuldu

Bandırma´da bir kuyumcu, satılmak için getirilen altın boyun zincirinin sahte olduğunu anlayınca dolandırılmaktan son arda kurtuldu.

Bandırma´da bir kuyumcu, satılmak için getirilen altın boyun zincirinin sahte olduğunu anlayınca dolandırılmaktan son arda kurtuldu.

Terziler Caddesi´nde kuyumcu Kemal Turanlı´ya gelen bir kadın ve bir erkek, ellerinde bulunan altın boyun zincirini satmak istedi. Bu sırada kadın sözde müşteri, kuyumcuya bazı çeşitlerin fiyatını sorup dikkat dağıtmak isterken erkek müşteri de bir an önce altın suyuna batırılmış boyun zincirin parasını almak istedi. Ancak kuyumcu Turanlı, üzerinde ünlü bir markanın adı ile 22 ayar mühür damgası bulunan ve gerçek altın olsaydı 2 bin 250 lira değerindeki zincirin sahte olduğunu anladı. Sözde müşteriyi oyalayan kuyumcu, cep telefonuyla polisi aradığı sırada panikleyen dolandırıcı sahte altın zinciri alarak kaçtı. Olay yerine gelen polis kamera görüntülerini inceledi ve eşkâli belirlenen 2 dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Kuyumcu Kemal Turanlı dolandırılmaktan nasıl kurtulduğunu şöyle anlattı: ?İlk bakışta sahte olduğunu anladım ve müşteriye söyledim ama ?Olur mu, üstünde 22 ayar mühür var? dedi. Zinciri yeniden incelediğim sırada yanındaki kadın bazı çeşitlerin fiyatlarını sorup dikkatimi dağıtmak istedi. Sonra dışarı çıktı. Ben de adamı oyalayıp polis çağırmak istedim ama adam da kaçtı. Arkasından koştum fakat kimse yoktu. Sahte olduğunu anlamasaydım 2 bin 250 lira zararım olacaktı?

Dolandırılmaktan dikkati sayesinde kurtulduğunu belirten kuyumcu Kemal Turanlı son günlerde sahte altın satmak isteyenlerin çoğaldığını, kuyumcu meslektaşları çok dikkat etmelerini istedi.

Haber : Erdem Özcan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli