Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Domates Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Domates Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Bu sezon fabrikaların üreticiyle yaptığı sözleşme gereği kilosunu 40 kuruştan aldığı, sözleşme dışı ekim yapanların domateslerinin ise 80 kuruşa kadar sattığı belirtildi.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ?Salça fabrikaları istikrarlı bir alım politikası ve fiyat uygulaması yapsalardı ve bunun yanında sözleşmeleri kendi lehine değilde, üreticiyi de düşünerek hazırlasalardı, bugün domates üretimi çok daha geniş alanlarda yapılırdı.?dedi.
Domates üreticisi Tarık Özcan ise ?Bölgemizde ekim çok az,fiyatlar iyi olmasına rağmen girdi fiyatları nedeniyle kazancımız az, geçen yıl ektim 18 kuruşa sözleşmeli ektik,elimize 11 kuruş geçti, bu yüzden ekimi bu yıl çok azalttık. Dekardan ortalama verimimiz 5-15 ton arası gerçekleşmektedir.? diye konuştu. Domates işçisi olarak çalışan Gülizar Özcan ise yaptığı açıklamada ?Bir ton domatesi 60 liraya topluyoruz, kaç kişi çalışıyorsa ve kaç ton toplandıysa toplanan parayı aramızda pay ediyoruz. Geçim dünyası çoluk,çocuk bakıyoruz.?
Atatürk Üniversitesi Fen Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olan ancak atanamayan Okan Özcan ise kendi harçlığını kendisi karşılamak için domates toplamaya geldiğini söylüyor. Haber : Süleyman Özaydın



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli