Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dördüncü ayine geldi

Dördüncü ayine geldi

Bartholomeos, Erdek Belediyesi´ni ziyaret etti

Fener-Rum Patriği Bartholomeos, Erdek Belediyesi´ni ziyaret etti. Bartholomeos, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın Kurban Bayramı´nı kutladı.

23 Ağustos 2018 günü, Erdek Kirazlı Manastırı´nda, dördüncü ayinlerini düzenleyeceklerini belirten Bartholomeos, şunları söyledi:

?Erdek´te olmaktan çok mutluyum. Burası bizim evimiz gibi. Hiç yabancılık çekmiyoruz. Belediye başkanlığı ve Erdek halkı bize kucağını açarak misafirperverlik gösteriyorlar. Bize izin verdikleri için İçişleri Bakanlığı´na ve Balıkesir Valiliği´ne de teşekkür ediyorum. Her yıl 23 Ağustos´ta buraya seve seve geliyoruz. 23 Ağustos benim doğduğum köyün de yıllık bayramı. Ancak buna rağmen ben, Erdek´e geliyorum. Kirazlı tarihi manastırının her geçen gün biraz daha yok olduğunu görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bu tarihi yapının restore edilerek kurtarılması için Kültür ve Turizm Bakanına bir mektup göndereceğim. Yine Erdek sınırları içindeki Ballıpınar Manastırı´nın da çok kötü durumda olduğunu gazetelerde okudum. Bu durumu da bir mektupla Kültür ve Turizm Bakanlığı´na bildireceğim.?

Bartholomeos, 23 Ağustos´ta yapacakları ayinin, bir Yunan televizyon kanalının yayınıyla uydu aracılığıyla tüm dünyaya naklen verileceğini bildirdi.

Bartholomeos ile birlikte Yunanistan´ın Nea Artaki(Yeni Erdek Bölgesi) Belediye Başkan Yardımcısı Nikolaos Georgalas da Erdek Belediyesi´ni ziyaret etti.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Dördüncü ayine geldi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli