Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Dört köy yolunun alt yapı ihalesi gerçekleştirildi

Dört köy yolunun alt yapı ihalesi gerçekleştirildi

Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçemize bağlı Çayağzı-Ballıpınar ile Düzler Mahallesi-Belkıs Köyü arasındaki köy yollarının alt yapı onarım ve yenileme yapım işi ihalesi yapıldı.

Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçemize bağlı Çayağzı-Ballıpınar ile Düzler Mahallesi-Belkıs Köyü arasındaki köy yollarının alt yapı onarım ve yenileme yapım işi ihalesi yapıldı.
Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız başkanlığında düzenlenen ihale, komisyonunda görevli AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, CHP Erdek İl Genel Meclis Üyesi Ali Çetin Şahin, Narlı Köyü Muhtarı Ali Işık ile Aşağıyapıcı Köyü Muhtarı Abdullah Şener`in nezaretinde düzenlendi.
Dört köyü yakından ilgilendiren yolların asfalt kaplama durumuna gelmesi için düzenlenen yol alt yapı onarım ve yenileme ihalesine 3 firma teklif verirken bir firma ihaleden elendi. Kalan iki firma arasında yapım işini en az teklif veren Balıkesir`de faaliyet gösteren EMKO Ticaret Doğalgaz Mühendislik Madencilik Temizlik ve İnşaat Limited Şirketi kazandı.
Köy yollarının yapım ve yenileme işini komisyona sunduğu en az teklifle kazanan şirketin, 292 bin lira + KDV fiyat teklif ederek ihaleyi kazandığı öğrenildi.
İhale sonrası gazetemize bilgi veren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Balıkesir`de tüm köy yollarının yapımlarında kullanılmak üzere, Balıkesir İl Genel Meclisi tarafından, Özel İdare Müdürlüğü`ne İller Bankası`ndan kredi kullanma yetkisinin verildiğini, bankadan kullandırılmasına onay verilen ödeneğin 650 bin lirasının Erdek ve bağlı köy yollarının harcanmasına başlandığını söyledi.
İhaleyi üstlenen şirketin köy yollarını asfalt kaplamaya hazır hale getirebilmek için alt yapı onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştireceğini belirten İGM Erdek Üyesi Onay, şirketin yapım işini 1 ay içinde tamamladıktan sonra, asfaltlama çalışmalarının Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü`ne bağlı iş makinaları ve ekipleri tarafından tamamlanacağını ifade etti.
Onay, bu işin yapılmasıyla birlikte, Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü`nün ilçemizdeki 2013 yılı yol yapım programlarını tamamlamış olacağını kaydetti.
Onay: "2013 yılında toplam 1600 ton sıcak asfalt kullanılacak"
İGM Erdek Üyesi Hikmet Onay, Ballıpınar-Çayağzı ile Düzler-Belkıs Köyleri arasındaki yolların alt yapı yenileme çalışmalarına ilave olarak Salı gününden bu yana bazı köy yollarında asfalt yama çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.
2013 yılı içinde toplam 1600 ton sıcak asfaltın kullanılacağını vurgulayan Onay, "İlk etapta Salı gününden bu yana Aşağıyapıca Köyü-Tatlısu Köyü-Karşıyaka Beldesi-Çakıl Köyü-Kestanelik Köyü-Çayağzı Köy yollarında devam eden onarım ve asfalt yama çalışmalarının 10 gün içinde biteceğini işaret etti.
2. Etapta, İlhan Köyü-Doğanlar Köyü-Turan Köyü ile Ormanlı Köy yollarında, onarım ve yama çalışmalarının bulunduğuna değinen Onay, 1. etap çalışmalar tamamlandığı gibi 2. etap çalışmalar başlayacaktır diyerek sözlerine ekledi.       (Taygun Ertan)


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli