Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Dr. Dadan, Başkan Mirza´ya yüklendi

Dr. Dadan, Başkan Mirza´ya yüklendi

?Güney Marmara´nın AKP´lileşmesinin ilk adımını attın!?

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Marmara Ana Metal Sanayi Şirketi´nin, Gönen yol ayırımından Bezirci Mahallesi´ne kadar uzanan alanda kuracağı organize sanayi bölgesine izin veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı topa tuttu. Dadan, ?Dursun Mirza´nın başkanlığındaki Bandırma Belediyesi, verdiği bu izin ile Güney Marmara´nın AKP´lileşmesinin ilk adımını atmıştır? dedi.
Mirza´nın başkanlığındaki Bandırma Belediyesi´nin bu kararının CHP ilçe örgütünde mutlaka sorgulanması gerektiğine dikkati çeken Dr. Dadan, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu bölge, Bakanlığın ilk önce belirlediği sanayi alanı içindeydi. Daha sonra itirazlar üzerine bu alan daraltıldı ve sanayi alanı dışında kaldı. Şimdi sanayi alanları yeniden genişletiliyor ve bu alan da, bu kapsama giriyor. Anlamadığım nokta şu: Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, önceden, ?Koruma-gözetme dengesi yok´ diye karşı çıktığı bu alana şimdi neden ?evet´ demeye başladı??
BELEDİYELERİ SÖZDE ORTAK YAPIYORLAR
Marmara Ana Metal Sanayi Şirketi´nin, her konuya rant gözlüğüyle bakan bir kuruluş olduğuna işaret eden Dadan, şöyle konuştu:
?Bundan önce Dilovası´nın canına okuyan bir kuruluş, şimdi bölgemize gelmek istiyor. Daha önceleri İstanbul, Dilovası ve Yalova´da çevreye büyük zarar verdiler. Şimdi sıra Bandırmaya geldi. Bu kuruluşun başında, eski yıllarda AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığını yapan kişi bulunuyor. Burada kuracakları organize sanayi bölgesinde makine üretecekler. Bu arada sus payı olmak üzere belediyeleri de küçük paylarla ortak yapıp ağızlarını kapatıyorlar. Söz konusu alan Bandırma sınırları içinde bulunduğundan, bu konuda Erdek Belediyesi´nin yasal yollardan bir itiraz hakkı yok. Şimdi bu bölgede kendisine ait yer bulunmayan bu şirket, kamulaştırma isteyecek.?
GÜNEY MARMARA´NIN AKP´LİLEŞMESİNİN İLK ADIMI
Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Başkanı Dr. Kadir Dadan, ?Dursun Mirza belediyesi, bu kararıyla Güney Marmara´nın AKP´lileşmesinin ilk adımını atmıştır? derken, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Bandırma Belediyesi, bugüne kadar çarpık sanayileşmenin Bandırma´nın doğa ve çevresine zararlarını irdeleyip değerlendirmeden, Güney Marmara´yı geleceği karanlık yeni bir sanayileşme macerasına sürüklemektedir. Bu yanlış adım, bundan sonra bölgedeki arsaların parsel parsel satışına zemin hazırlayacaktır. Bu bölge artık elden çıkmak üzere. Sanayicilerin, yıllardan beri bu bölgedeki zeytinlikleri neden satın aldıkları ortada. Sanayici, sanayi alanı yerine neden zeytinlik alır??

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Dadan Başkan Mirza yüklendi
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli