Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dr. Dadan´dan vatandaşlara uyarı

Dr. Dadan´dan vatandaşlara uyarı

?Covid-19 önlemi sizin sorumluluğunuzda?

Erdek´te görev yapan doktor Kadir Dadan, vatandaşların, Kovid-19´a kendi önlemlerini almaları gerektiğini belirtti.
Dadan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
?Pandemiden endemiye Covid-19 salgınında henüz bir yılı doldurmadan, resmi rakamlarla 300 binden fazla vaka ve yaklaşık ay sonunda 10 bini bulacak ölüm sayılarına sahibiz. Bunun da ötesinde, hemen hemen bütün iller ve bütün mahallelerimizde vakalara rastlandı.
Üç kıtanın ortasında ve etrafı denizlerle çevrili bir ülke olarak bir ölçüde coğrafyanın bir sonucu, küresel bir salgından beklenildiği ölçüde etkilenmiş durumdayız. Artık Covid-19 mikrobunun her yerde olabileceğini, dolayısıyla ona geliştirilecek yanıtın salgına değil, yerleşik hastalığa karşı olması gerektiğinin farkına varmalıyız. Bu durumda günlük rakamlar anlamını yitirmektedir. Hele güvenirliği düşük ise sadece test sonucu üzerinden değerlendirme yapmak, bakışımızı dar bir çerçevede tutar. 

Öte yandan, ?yeni normal´ denilen yaşamın da, salgına karşı değil, yerleşik hastalığa göre tanımlanması gerekir. Artık ?Ne zaman bize gelir?´ diye kaygılanmanın değil, ?Her an yanımızda´ diye önlem almanın yeridir. Bu noktadan sonra topu hükümete atmanın, ?Virüs, laboratuvar ürünü´ demenin, belediyeye yüklenmenin bize yararı yok. ?Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz´ diyen bilim insanlarının uyarılarını ne kadar dikkate aldığımız, imar barışında gösterdiğimiz performansla ortada. Umarım, bu kez işi ciddiye alırız. Unutmayalım, kurallara uymadığımızda binanın altında kalacak olan da bizi, hastalanıp yatağa düşecek de. Her insanın sağlığından öncelikle kendisi sorumludur. Kısaca virüse meydan okunmaz, önlem başkasından beklenmez. Yoksa ABD başkanı olsan ne çare??
Haber : Önder Balkçı



Anahtar Kelimeler: Dadan vatandaşlara uyarı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli