Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Dr. Panç, Karadere toplu balık ölümleri olayına el koydu

Dr. Panç, Karadere toplu balık ölümleri olayına el koydu

Aksakal Mahallesi Karadere´de meydana gelen toplu balık ölümleri bölge halkını korkuttu.

Aksakal Mahallesi Karadere´de meydana gelen toplu balık ölümleri bölge halkını korkuttu.
Çevreye yakın bir fabrikanın saldığı iddia edilen kirli atıklar yüzünden derede iki gün içinde binlerce balık öldü. Balıkların yanı sıra kıyıda biriken balçık tabakası ise çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Vatandaşlar ise "kısa bir zaman önce su içilen dere şimdi yanına yaklaşılamayan bir bataklık oldu" diye konuştu.
Fabrikanın her yıl özellikle bayram tatilinde atıklarını boşalttığını iddia eden mahalle halkı, "Ne yazık ki fabrika arıtma tesisini çalıştırmak yerine cezayı ödemeyi tercih ediyor. Çünkü cezalar, arıtma tesisinden daha karlı" dedi.
Karadere´de yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından CHP Bandırma İl Genel eski Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit ile birlikte çevre felaketinin yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Selim Panç, Karadere´de sık sık yaşanan çevre felaketine artık çözüm üretilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Dr. Panç konu hakkında gazetecilere şu bilgileri aktardı: ?Bandırma, Aksakal Mahallesi Karadere´de sabah saatlerinde almış olduğumuz toplu balık ölümleri olduğuna dair duyumlar üzerine, BAÇED yürütme kurulundan İsmet Koçyiğit ile beraber olay yerinde yaptığımız incelemelerde, maya imalatı yapan fabrikadan dereye boşaltılan atıklar sonucu balıkların oksijensizlikten öldüklerine dair ciddi şüphelerimiz var. Dere çok bulanık, fabrika atıkları gözle görünecek düzeyde çoktu. O bölgede yaşayan İsmet Paşa Mahallesi sakinleri fabrikadan dereye çok kıvamlı atık madde salındığını, bu madde o kadar yoğun ki sulama borularını çok kısa sürede tıkadığı için tarlaları sulayamadıklarını söylediler. Öyle anlaşılıyor ki bu yoğun atık maddeler derede ki oksijen oranını düşürerek balıkların toplu ölümlerine yol açmaktadır. Balıkesir Büyükşehir Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi olarak bu konunun takipçisi olacağım. Çözüm bulunana kadar konunun peşini bırakmayacağız. Bu doğa felaketinin sorumlularının bulunması bu tür doğa felaketlerinin önlenmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli