Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Dr. Ekiz Kıyı işletmelerinin Cankurtaran çalıştırmasını istedi

Dr. Ekiz Kıyı işletmelerinin Cankurtaran çalıştırmasını istedi

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, boğulma vakalarına karşı Can Simidi olacak Cankurtaran görevlendirilme projesinin başlatılmasını talep etti.

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, boğulma vakalarına karşı "Can Simidi" olacak Cankurtaran görevlendirilme projesinin başlatılmasını talep etti.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, yaz aylarında meydana gelen boğulma vakalarını önlemek amacıyla ilçemiz ve çevresinde faaliyet gösteren otel-motel işletme sahiplerini "Can Simidi" olarak gördüğü Cankurtaran görevlendirme uygulamasını gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Erdek ve çevresinde her yıl boğulma vakasının gerçekleştiğini ve bu vakaların çoğunun ölümle sonuçlandığını belirten Dr. Ekiz, cankurtaran görevlendirilmesi ile istenmeyen olayların önüne geçilebileceğini belirtti.
Dr. Ekiz: "Can güvenliğinin sağlanması insanlık için çok önemli"
Özellikle yaz aylarında meydana gelen boğulma olaylarından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Dr. Ekiz, dünya genelinde ortalama her yıl 400.000 kişinin boğulduğunu ve çocuklarda kazalara bağlı ölümlerde boğulmanın 3. sırada yer aldığını belirterek, "İlçede yaz aylarında meydana gelen boğulma olaylarının önüne geçilmesi, vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, bizim için çok önem arz etmektedir" diye konuştu.
Dr. Ekiz: "Cankurtaran lar plajlarda istihdam edilmeli"
Plajlarda görevlendirilecek Cankurtaran görevlendirilmesi kapsamında, yüzme sporunun ilçemizde yaygınlaştırılması, kurumsallaştırılması, iç kesimlerin denizle buluşturulması, plajların bir turizm objesi haline dönüştürülmesi, ilçemizin yerel ve bölgesel kalkınmasına katkıda bulunabilecek önemli bir destek çalışması olacaktır" açıklamasında bulunan Dr. Ekiz, "Bu uygulamanın, toplum ve çevre sağlığının korunmasına yönelik istihdam alanlarının artırılmasına destek verecektir" dedi.
Denizde boğulmaya yönelik can kaybı vakalarını önlemek amacıyla işletmelerde cankurtaran bulundurma bilincini oluşturmanın olmazsa olmazı olduğunun altın çizen Dr. Ekiz, katılımcıların 18-40 yaş arası olmak, yüzme sporuna yatkın olmak, en az lise mezunu olmak, sağlık sorunlarının olmadığına dair rapor alabilmek, yüksek dereceli göz bozukluğu olmamak, dalışı engelleyecek kilo problemlerinin olmaması gibi kriterlere sahip olması gerektiğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı