Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Dr. Mahmut Ekiz Uyardı Havalar soğudu soba zehirlenmelerine dikkat

Dr. Mahmut Ekiz Uyardı Havalar soğudu soba zehirlenmelerine dikkat

Erdek Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, halkı soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

Erdek Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, halkı soba zehirlenmelerine karşı uyardı.
Erdek Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, kış soğuklarının kendini iyice hissettirmesi ile Karbon monoksit gazının sebep olduğu zehirlenmelere karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Soba zehirlenmeleri gibi üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşlara uyarıda bulunan Doktor Ekiz, "Kış mevsiminde geçmiş yıllarda da rastladığımız soba zehirlenmeleri tıbbi açıdan karbon monoksit zehirlenmesi olarak nitelendirdiğimiz bu tür vakalarda üzücü sonuçlar doğurmaktadır. Özellikle gece yakılan kömürlü sobaların yatmaya yakın mutlaka içerisindeki yakıtın tamamen yandığına dikkat etmeleri ve yeni bir yakıt ilave etmemeleri gerekir." dedi.
Sobadan sızan, karbon monoksit gazının insan sağlığına ciddi anlamda zararı var diyerek açıklamasına devam eden Dr. Ekiz, şunları kaydetti: "Yakılan kömür ve kullanılan sobalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerekir. Sonbahar kış mevsimine geçişlerde özellikle hava ısısının düşmesiyle birlikte vatandaşlarımızın ısınma ihtiyacını gidermeleri, kullanılan kömürlü sobaların kullanımı noktasında vatandaşlarımızın dikkatli olmaları lazım. Bu yüzden vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz.   
Sobaların yakıtını çok iyi kullanmaları ve menşei belli olmayan yakıtları da kullanmamalarını öneriyoruz. Mutlaka satış izin belgesi olan, ambalajlı kömürleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kendi sağlıkları açısından soba bacalarını mevsim başlarında temizlemelerini öneriyoruz. Bütün bu tedbirler vatandaşlarımızın kışın ısınma ihtiyaçlarını giderirken olumsuz neticelerle karşılaşmamaları açısından önem arz etmektedir. Karbon monoksit zehirlenmeleri yıl içerisinde rastladığımız üzücü olaylara sebebiyet veren ölümlere kadar gidebilen üzücü olaylardır. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmaları lazım.``      


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli