Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DSİ Bandırma’ya 60 milyon liralık yatırım yapacak

DSİ Bandırma’ya 60 milyon liralık yatırım yapacak

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak ile birlikte Doğruca ve Kuşcenneti Mahallesi’ni ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ve DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak ile birlikte Doğruca ve Kuşcenneti Mahallesi’ni ziyaret etti. 
DSİ tarafından yapılan toplulaştırma çalışmalarının son safhasında arazi yolları tamamlanarak 180.000 dönüm tarım arazisine ulaşım sağlanmış oldu. 
Doğruca Mahallesi Muhtarı Adem Taştekin, AK Parti heyetine hitaben yaptığı konuşmada “Yollarımızın acil olarak yapılması ve tarlalarımıza ulaşım sağlanması gerekiyordu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye hassasiyeti için çok teşekkür ediyoruz. DSİ Genel Müdürümüz Kaya Bey ve özellikle sürecin en başından itibaren takip eden Milletvekillerimiz Adil Çelik ve Yavuz Şubaşı’na mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Kuş Cenneti Muhtarı Murat Özgenç, köylerinin dere ıslahı projesinde kalan son 2 km’lik hattın tamamlanması hususundaki taleplerini iletti.  
Milletvekili Çelik ise muhtara verdiği cevapta “Kuşcenneti Mahallemizin ihtiyaçlarından olan dere ıslahı konusunda mahallelilerimiz ile görüştük, ıslah projesinde ihale aşaması devam ediyor, maalesef şikayet nedeniyle süreç uzamış durumda. Mecburen yasal prosedürü takip etmemiz gerekiyor. Proje tamamlanana kadar çıkacak sorunları DSİ ekiplerimiz çözüme kavuşturacak.” dedi. 
Kavun diyarı Yeşil Çomlu Mahallesi’ni de ziyaret eden Milletvekili Çelik ve AK Parti Bandırma Teşkilatı’ndan oluşan heyet, daha sonra Bandırma’nın önemli firmalarından Altıntaş ailesine ait yapımı devam eden klinker/çimento tesisini ziyaret etti. 
Altın Beton Çimento Fabrikası’nı ziyaret ederek, fabrikanın mevcut çalışmaları ve sektörün durumu hakkında yerinde bilgi alan Milletvekili Çelik, “İşletme hizmete girdiğinde bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca altı adet filtre tesisi ile çevreye saygılı bir işletme olacak.” dedi. 
Milletvekili Çelik ve AK Parti heyeti, son olarak Edincik Mahallesi’nde, Mahalle Muhtarı Kamil Eryılmaz ve mahallelilerle bir araya geldi. 
Mahalle halkı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden irtibat bürosu kurulmasını, su ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ile doğalgaz kapsamının genişletilmesini talep etti. 
Kendilerini iletilen sorunları not aldıklarını belirten Milletvekili Çelik “Hem Büyükşehir Belediyesi hem Enerji Bakanlığı nezdinde gerekli girişimleri yaparak ihtiyaçlara cevap vermeye çalışacağız.” diyerek sözlerine ekledi.                 Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı