Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DSP, Sarı´yı aday olarak kesinlikle düşünmemiş

DSP, Sarı´yı aday olarak kesinlikle düşünmemiş

DSP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Berk, CHP´li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı partilerinden aday olarak hiç düşünmediklerini açıkladı.

DSP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Berk, CHP´li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı partilerinden aday olarak hiç düşünmediklerini açıkladı.

Erdek´te siyasetin nabzı yükselirken gündeme bomba gibi düşen haberlerin ardından gazetemiz muhabirlerinden Taygun Ertan, DSP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Berk´le görüşerek siyasi çevrelerin merakla beklediği sorulara yanıt aradı.

DSP İl Başkanı Berk, CHP´li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nn kendilerine haber gönderdiğini doğrularken, adaylarının Levent Çalışkan olduğunu yüksek sesle haykırdı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, CHP´den aday gösterilmediği takdirde DSP´den aday olacak yönünde çıkan haberlerin siyasi çevreler tarafından dile getirildiğini gazetemiz muhabiri Taygun Ertan´la paylaşan DSP İl Başkanı Berk, devamında şöyle konuştu: ?Ancak sizin aracılığınızla kamuoyuna duyurulmasını isterim ki! Sarı´nın bize geçmek isteyiş şekli hiçbir şekilde etik kurala uymayan, kendisini bulunmaz Hint kumaşı sanma tutumu DSP İl Teşkilatı olarak bizleri rahatsız eden en büyük etken oldu. Sarı´nın sürekli olarak CHP beni aday göstermez ise teşkilatımızla birlikte DSP´ye geçebiliriz tutumu çok çirkin bir davranıştı. Biz kendisine seçime 1 ay kala bize gelemeyeceğini belirttik. Sarı´nın DSP´den adaylığı nasıl olurdu sorusunun yanıtına gelince, bu sürecin en başında partisinden istifa eder ve bize katılmak isterdi o zaman değerlendirilirdi. Ancak bu şekilde CHP aday göstermeyerek DSP nasıl olsa çantada keklik demek siyaseten de ahlaken de etik olmayan bir tutum. İşte bu nedenlerden dolayı Hüseyin Sarı´nın adaylığını gündemimize bile almadık. Demokratik Sol Parti´yi kimse çantada keklik görmesin.?

Erdek Belediye Başkan Adayı Levent Çalışkan hakkında da değerlendirmede bulunan DSP İl Başkanı Mehmet Berk, ?Levent Çalışkan biliyorsunuz ki Erdek´te yıllarca ilçe başkanlığı görevini başarıyla yürütmüş İsmail Çalışkan´ın yeğeni. Biz kendisine güveniyoruz. Dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile partimizi Erdek´te başarıya taşıyacağına inanıyoruz. Erdek ve birçok yerde seçmenlerimizin başka alternatif bulamadıkları için CHP´ye oy attığını biliyoruz. Seçmen artık seçim pusulasında DSP´nin güçlü isimlerle yola devam edeceğini görecek. DSP´nin her zaman azımsanamayacak bir kitleye sahip olduğunu belirtmek isterim. İşte! Erdek halkına büyük bir fırsat doğdu. Adayımızın seçilmesi halinde Erdek´e yıllardır yapılmayan güzel hizmetleri tek tek gerçekleştirebileceğine inanıyoruz.? diye konuştu.

Berk: ?DSP´nin Balıkesir adayları hazır?

Balıkesir olarak tüm ilçelerde adaylarının hazır olduğunu belirten DSP İl Başkanı Berk, konuşmasını şöyle tamamladı: ?DSP Balıkesir İl Başkanlığı görevinde henüz ilk senem doldu. Göreve başladığım gibi birçok ilçede kapalı olan ilçe teşkilatlarımızı tekrardan yapılandırarak faal hale getirdik. Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanı sıra 20 ilçede adaylarımız hazır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için gündemimizde 3 isim var. Balıkesir siyasetinde sürpriz olabilecek isimleri kısa zamanda açıklayacağız.?

Haber: Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli