Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

DSP Genel Başkanı Türker, Bandırma'da konuştu:

DSP Genel Başkanı Türker, Bandırma

Başkanlık sistemi, cumhuriyeti reddedip saltanatı istemektir”

Demokratik Sol Parti(DSP) Başkanı Masum Türker, Bandırma'da yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da % 11 dolayında bekliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın, Türkiye'nin ihtiyacı bulunmayan bir yapı olduğuna dikkati çeken Türker, şunları söyledi:
Bu yapı önce Başbakanlık Konutu olarak inşa edildi. Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra bu yapıyı Cumhurbaşkanlığı Sarayı yaptı. Böylece cumhuriyetin simgesi Çankaya'yı devretti. Cumhurbaş kanlığı Sarayı, Türkiye'nin sürekliliği açısından yanlıştır. ABD'nin Beyaz Sarayı yüzlerce yıldır değişmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi Çankaya'dan vazgeçilmesi büyük yanlıştır. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, bilinçli olarak demokrasi yerine saltanat anlayışının geri dönme anlayışıdır. Kuvvetler ayrılığının tek elde toplanmasını simgelemektedir. Bu saray, israf ve tüketimin simgesi olmuştur. Bu durumu, parlamento dışında bulunan partilerin eleştirme hakkı vardır. Parlamentoda bulunan partiler ise önce Başbakanlık Konutu olarak kaçak şekilde yapılan bu binaya zamanında gerekli tepkiyi göstermeyerek, bir halk hareketi yaratmamaları nedeniyle suçludurlar. Bu partiler, şimdi bu sarayı müze yapacaklarını veya üniversiteye vereceklerini söylemektedirler. Ben ise orada oturacağım. Çünkü orada oturmak demek, Başbakan olmak demektir. Ayrıca bu sarayın sit alanına yapımı sırasında çok sayıda ağaç kesilip doğa da katledilmiştir.”
AKP İKTİDAR OLAMAYACAK
7 Haziran seçiminde AKP ve CHP'nin tek başına iktidar olamayacağının belli olduğunu öne süren Türker, şu değerlendirmede bulundu:
HDP barajı geçsin veya geçmesin AKP, 275'ten fazla milletvekili çıkaramaz. Zaten Tayyip Erdoğan'ın elindeki anketler de bunu gösteriyor. Biz ise % 11 dolayında oy alacağız. Bu oylarımızın kaynakları, daha önce DSP'ye oy verdikleri halde artık sandığa gitmeyen % 6, partimizden AKP'ye giden % 8 ve barajı aşma ihtimalimiz olmadığını düşünüp CHP'ye verilen oylardır. 7 Haziran'da bu oyların partimize geri döneceğini tahmin ediyorum.”
Başkanlık sistemini reddettiklerini belirten DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başkanlık sistemini istemek, cumhuriyeti reddedip saltanata dönmek istemektir. 140 yıllık parlamento sistemine son vermek demektir. Çünkü, başkanlık sisteminde parlamentonun kapanma ihtimali çok yüksektir. Akıllı telefondan vazgeçip manuel telefona dönmektir.”
CUMHURİYET, YILIN GAZETECİLİK OLAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Cumhuriyet Gazetesi'nin, MİT tarafından Suriye'ye tırlarla gönderilen silah ve cephanelerin fotoğrafını yayınlamasının yılın gazetecilik olayı” olduğuna dikkati çeken Türker, şöyle konuştu:
Konunun bir başka boyutu da şudur: Suriye'ye gönderilen bu silahlarla birlikte tırda, taşıma bedeli olarak İranlılara verilmek üzere altın, IŞİD'e verilmek üzere ise dolarlar bulunmaktadır. Mutlaka hesabının verilmesi gereken asıl önemli nokta ise budur. Bu silahların, Başbakanın, bu silahların Türkmenlere gittiği açıklaması doğru değildir.”
FUTBOL MAÇLARI TÜM KANALLARDA ŞİFRESİZ OLACAK
İktidara geldiklerinde tüm futbol maçlarını tüm kanallarda şifresiz olarak yayınlayacaklarını belirten Türker, şunları söyledi:
Bu maçların yayını sırasındaki reklam hasılatını kulüplere dağıtacağız. Bu hasılat ulusal kanallar için bugünün 5,5, bölgesel ve yerel kanallar için ise 8 mislidir. Ayrıca 2 bin lira yapacağımız asgari ücretten vergi almayacağız. Emekli maaşları ise en az 2600 lira olacak.”
AKP'yi iktidardan düşürmek için işbirliği değil, bu partinin oylarını düşürecek stratejilere ihtiyaç olduğunu öne süren DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP, bu sorumluluğunu yerine getireme miştir” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı