Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DTO İzmir Şubesi Ayvalıkta

DTO İzmir Şubesi Ayvalıkta

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Ayvalık ve Dikili ilçelerinde sektör yetkilileri ve üyelerle bir araya gelerek günü birlik turlar düzenleyen teknelerde LPG kullanımı yerine elektrikli

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Ayvalık ve Dikili ilçelerinde sektör yetkilileri ve üyelerle bir araya gelerek günü birlik turlar düzenleyen teknelerde LPG kullanımı yerine elektrikli ocakların kullanımının talep edilmesinin sektörü olumsuz etkileyeceğini dile getirdiler.
Geçtiğimiz turizm sezonunda Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesi Badavut açıklarında ki içerisinde 100 yolcunun bulunduğu `Didim Mavisi` adlı gezi teknesinde çıkan yangın nedeniyle can kaybı olmamıştı ama buna benzer olayları önlemek için harekete geçildi.
Benzer olaylar yaşanmaması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Gemilerin Teknik Yönetmeliği Taslağı"nda yer alan LPG kullanımı yerine elektrikli ocakların kullanımının talep edildi.
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Kaptan Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, Şube Müdürü Halil Hatipoğlu ve Şube Müdür Yardımcısı Mahmut Çanka`dan oluşan heyet, Ayvalık ve Dikili`de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından üyelerle biraraya gelerek sorunlarını dinledi.
DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, konunun İstanbul`da Deniz Turizmi Çalışma Grubu Toplantısı`nda ele alındığını, teknelerin dizaynının uygun olmaması ve elektrik kaynaklı enerji tüketiminin ahşap teknelerde daha fazla yangın tehlikesi oluşturması nedeniyle bu maddenin tamamen kaldırılmasının uygun olacağını söyledi.
Teknelerde LPG tüpünün bulunduğu yerlerde gaz alarm cihazlarının bulundurulması, otomatik kapama sisteminin oluşturulması ya da marin tüp kullanımı ile sorunun giderilebileceğini vurgulayan Öztürk, "Bu maddenin bu şekilde uygulanması mümkün değil. Deniz Turizmi Çalışma Grubu Toplantısında konu ile ilgili görüşlerimi anlattım. Bunun yanında tüp kullanımından vazgeçilmeyecekse mutfak kısmının yanmaz malzeme ile kaplanması gibi önerilerde de bulunuldu. Konu ile ilgili görüşmeler ve çalışmalarımız devam ediyor. Biz üyelerimizden kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Ortak bir çözüm noktası bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.       Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli