Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Duayen Balık Tüccarı Kocaman sahaya indi

Duayen Balık Tüccarı Kocaman sahaya indi

Duayen Balık Tüccarı Avni Kocaman balıkhanede hasret giderdi.

Duayen Balık Tüccarı Avni Kocaman balıkhanede hasret giderdi.
25 yıldan beri görülmeyen palamut bolluğu devam ederken, Bandırma Körfezi´ne ağlarını atan balıkçılar Bandırma´ya boş dönmüyor. Tıpkı eski yıllarda olduğu gibi her motor balıkhaneye 2 ila 6 bin çift palamutla geliyor ve tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi kalabalık bir vatandaş topluluğu da gece ve gündüz palamut şölenini izliyor.
Adeta şölen havası içinde geçen balıkhanedeki hareketli saatleri izleyenler arasında önemli bir işadamının bulunması gözden kaçmadı.
Palamudun 25 yıldan beri ilk kez bu sezon çok bol olması nedeniyle ve önceki gün bir tekne içinde dökme olarak 6 bin çift palamudun geldiğini öğrenen Bandırma´nın en eski balıkçılarından Kocaman Balıkçılık A.Ş. kurucusu 87 yaşında Avni Kocaman sağlık sorunu olmasına rağmen balıkhaneye geldi. Binlerce çift palamudun tekneyi doldurduğunu gören duayen balıkçı duygulu anlar yaşadı. Hasret gidermek için geldiğini belirten yılların balık tüccarı Avni Kocaman ?Çok duygulandım, eski yıllardaki bolluk geldi gözümün önüne, Bandırma´nın hemen yakınlarında 7 tekneyle 41 bin çift palamut almıştık, yer gök palamut doluydu. Bugün de sanki o yılları yaşar gibiyim. Halkımız da yesin, kıymetini bilsin.? diye konuştu.
Avni Kocaman, Kocaman Balıkçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Odası eski Başkanı oğlu Osman Kocaman´ın katıldığı müzayedeyi birlikte izledi.
Haber: Erdem Özcan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli