Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Dünya Astsubaylar Günü? kutlandı

?Dünya Astsubaylar Günü? kutlandı

TEMAD Erdek Şube Başkanı Eraslan: ?Bizler, ordunun bel kemiğiyiz?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Erdek Şubesi, ?Dünya Astsubaylar Günü?nü kutladı.
TEMAD Erdek Şubesi üyeleri, ?Çuğra? bölgesindeki ?Kıraça Restoran?da düzenledikleri bir yemekte bir araya geldiler.
Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk ve rahmetli olan astsubaylar adına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. TEMAD Şube Başkanı Ahmet Eraslan´ın konuşmasından sonra gece, coşkulu bir şekilde geçti.
ERASLAN´DAN AÇIKLAMA
Öte yandan, TEMAD Şube Başkanı Ahmet Eraslan, ?Dünya Astsubaylar Günü? nedeniyle bir açıklama yaptı. Eraslan, açıklamasında şu düşünce ve duygulara yer verdi:
?Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kara, hava, deniz ve jandarma sınıflarında onurlu hizmetlerinden emekli ve malul olarak ayrılmış bulunan astsubaylarının askerlik mesleğine ilişkin olarak anılarını yaşatmak, dayanışmalarını sürdürmek, sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2847 sayılı kanunla kurulan derneğimiz, kanunun 7. maddesi gereği kamu yararına çalışan bir dernektir. 

Biz astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin teknik ve idari kadrosuyuz. Tankların, uçakların, gemilerin tüm silah teçhizat ve sistemlerin bakımı, onarımı ile doğrudan sorumlu ve kullanıcılarıyız. Ülkemizin her bölgesinden gelip askerlik hizmetlerini yapacak Mehmetlerimizi Mehmetçik yapan yine biziz. Her konuda yetiştiren ve eğiten bizleriz. İç ve dış güvenlikte, asayişte, depremde, sel felaketinde, anarşide, bölücü terörle mücadelede ordunun her kademesinde bizler varız. Kısaca bizler, ordunun bel kemiğiyiz.
Güzel Erdek ilçemizde 25 yıldır TEMAD olarak üyelerimize ve halkımıza hizmet etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki günlerde de birlik ve beraberliğimizi bozmadan üyelerimize ve halkımıza her konuda yardımcı olmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.
Bizler, Türk Silahlı Kuvvetleri´ne mensup astsubaylar, halkımızın bir parçasıyız. Dün olduğu gibi bu gün de vatan savunması konu olunca ettiğimiz yemine sadık kalarak göreve hazır durumdayız. Daimi komutanımız Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi, ?Vatan mevzubahis ise gerisi teferruattır.?
Türk milli şuurunun, vatan varlığımızın ve yüce devletimizin sonsuza kadar bölünmez bir bütün olarak ilerlemesi, yücelmesi, şanlı Türk bayrağımızın misak-ı milli sınırlarımızda hür ve mutlu dalgalanması yegane arzumuz, kutsal ve daimi görevimizdir.
Eşsiz önder Mustafa Kemal Atatürk´ün devrim ve ilkelerinin korunması, savunulması ve anlatılması dernek mensuplarımızın yegane görevlerinden biridir.
?Ne mutlu, Türk´üm diyene!?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı