Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Dünya Astsubaylar Günü Erdekte kutlandı

Dünya Astsubaylar Günü Erdekte kutlandı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şubesi Başkanlığı tarafından 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü ilçemiz Cumhuriyet Alanında törenle kutlandı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Erdek Şubesi Başkanlığı tarafından 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü ilçemiz Cumhuriyet Alanında törenle kutlandı.
Cumhuriyet Alanında yapılan törende, TEMAD tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu.
Törene, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Hakan Zorlu, Erdek Vergi Dairesi Müdürü Dursun Taş, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, ADD Erdek İlçe başkanı Sakine Kılıç, Erdekspor Kulübü Başkanı Metin Tırık, Erdek Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesi Başkanı Mahmut Karaca, Şehir Kulübü Başkanı Yüksel Güvener, Muvazzaf  Astsubaylar, Emekli Astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.
Dünya Astsubaylar Günü kutlamaları nedeniyle günün anlam ve önemine dair konuşmayı TEMAD Erdek Şubesi Başkanı Emekli Astsubay Ahmet Eraslan yaptı. Başkan Eraslan konuşmasında, TEMAD`ın 28. kuruluş yıl dönümü olan 17 Ekim tarihinde yurt genelinde bu yıl ilk defa kutlama yapıldığını söyledi.
Eraslan konuşmasında, TSK`mizin kara, Deniz, Hava ve Jandarma sınıflarında onurlu hizmetlerinden emekli ve malul olarak ayrılmış bulunan Astsubaylarının askerlik mesleğine ilişkin olarak anılarını yaşatmak, dayanışmalarını sürdürmek, sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 2847 sayılı kanunla kurulan derneğimiz kanunun 7.maddesi gereği kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu anlattı.
Eraslan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Astsubaylar, Türk silahlı kuvvetlerinin teknik ve idari kadrosuyuz. Tankların, uçakların, gemilerin, tüm teçhizat ve sistemlerinin bakımı, onarımı ile direk sorumlu ve kullanıcılarıyız.    
Ülkemizin her bölgesinden gelip askerlik Hizmetlerini yapacak Mehmetlerimizi Mehmetçik yapan yine biziz. Her konuda yetiştiren ve eğiten bizleriz. İç ve dış güvenlikte, asayişte, depremde, sel felaketinde, anarşide, bölücü terör ile mücadelede ordunun her kademesinde bizler varız. Kısaca bizler ordunun belkemiğiyiz. Güzel Erdek ilçemizde 20 yıldır TEMAD olarak üyelerimize ve halkımıza hizmet etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki günlerde de birlik ve beraberliğimizi bozmadan üyelerimize ve halkımıza her konuda yardımcı olamaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Dün olduğu gibi bu günde vatan savunması konu olunca ettiğimiz yemine sadık kalarak göreve hazır durumdayız. Daimi komutanımız Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi `Vatan Mevzubais İse Gerisi Teferruattır`. Türk Milli şuurunun, vatan varlığımızın ve yüce devletimizin sonsuza kadar bölünmez bir bütün olarak ilerlemesi, yücelmesi, şanlı Türk Bayrağımızın Misaki Milli sınırlarımızda hür ve mutlu dalgalanması yegane arzumuz ve daimi görevimizdir. Eşsiz önder Mustafa Kemal Atatürk`ün devrim ve ilkelerinin korunması, savunulması ve anlatılması dernek mensuplarının yegane görevlerinden biridir."
TEMAD`ta kokteyl verildi
Cumhuriyet Alanındaki tören sona erdikten sonra, törene katılan tüm konuklara TEMAD Erdek Şubesi Lokalinde kokteyl ikramında bulunuldu.
TEMAD`ın 28. Yıl Dönümü Pastasını Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve TEMAD Erdek Şubesi Başkanı Ahmet Eraslan birlikte kesti.
17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kutlamaları ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Kaygısız, "Kahraman Ordumuza hizmet etmiş değerli Astsubay Emeklilerimizin bu özel günün de, hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunar, Dünya Astsubaylar Günü`nü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği`nin 28. Yıldönümünü kutlarım" dedi.
TEMAD heyeti Kaymakamlıkta 
Kutlamalar, TEMAD Erdek Şubesi Derneği, Gönen  Gaziler  Derneği Başkanları ve Gazilerimizin hep birlikte Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ı makamında ziyaret etmesiyle devam etti.
Kaymakamlık makamına yapılan ziyarette söz alan TEMAD Erdek Şubesi Başkanı Eraslan, kendilerinin küçük yaşta askerlik mesleğine başladığını, orada ettikleri askerlik yeminine halen bağlı olduklarını dile getirip, ülkenin bölünmez bütünlüğü için her zaman ölmeye hazır olduklarını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı