Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Dünya Habitat Günü Balıkesir’de düzenleniyor

Dünya Habitat Günü Balıkesir’de düzenleniyor

110 ülkede 7 ayrı dilde canlı olarak yayınlanacak 3 Ekim Dünya Habitat Günü; New York, Şangay, Londra, Dubai, Brüksel ve Washington DC gibi birçok şehrin ardından “Kimse Geride Kalmasın” temasında binlerce kişinin katılımıyla...

110 ülkede 7 ayrı dilde canlı olarak yayınlanacak 3 Ekim Dünya Habitat Günü; New York, Şangay, Londra, Dubai, Brüksel ve Washington DC gibi birçok şehrin ardından “Kimse Geride Kalmasın” temasında binlerce kişinin katılımıyla Balıkesir’de düzenleniyor. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Kimse Geride Kalmasın” temasıyla gerçekleştirilecek “Dünya Habitat Günü” 3 Ekim Pazartesi günü Balıkesir’de kutlanacak. İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Dünyada eş zamanlı olarak Habitat Günü 3 Ekim’de her yerde kutlanıyor. Habitat direktörlüğü ile beraber Gala şeklindeki kutlaması; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Emine Erdoğan Hanımefendinin destekleriyle Balıkesir’de olacak. Biz, UN-HABİTAT İcra Direktörü Sayın Maimunah Mohd Sharif’a teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Sunum yapacak yaklaşık 300 civarı delegenin yurtdışından, Balıkesir’e geleceği bilgisini veren Başkan Yılmaz, “Kimseyi Geride Bırakma sloganıyla başlatılan programa, 2000’e yakın katılımcı online olarak dahil olacak. Birleşmiş Milletler, 110 ülkede 7 ayrı dilde canlı yayın yapacak. New York ve Şangay’dan sonra Balıkesir’de yapılan programa; yaklaşık 200 bakan, belediye başkanı ve üst düzey yönetici bekliyoruz. Balıkesir artık uluslararası bir şehir oldu. Artık insanlar; Fransa demiyor Paris diyor, Amerika demiyor New York diyor. Biz de Balıkesir’in adı duyurmak istiyoruz.” dedi. 
Mükemmel bir hazırlık yaptıkları için Balıkesir’e teşekkür etiğini söyleyen UN-HABİTAT İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, Emine Erdoğan’a da destekleri için teşekkür etti. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise şöyle konuştu: “Yücel Başkanımız; gelecek adına Balıkesir için önemli hizmetleri, bakanlıklarımızla birlikte uyum içerisinde gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de teşrifleriyle, Bakanlığımız koordinasyonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. BM Habitat, Dünyanın tüm şehirlerinde ortaya çıkan sorunlara örnek projeler üretiyor. En önemlisi de Dünya Habitat Günü. Çarpıcı temalarla kutlanan bu gün tüm dünyada küresel ölçekte ses getiriyor. Türkiye’nin ev sahipliğinde 1-4 Ekim günleri arasında etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Her platformda Türkiye’yi ve Sıfır Atık hareketini destekleyen ve bizden biri olan Maimunah Mohd Sharif hanıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı