Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dünya Otizm Günü kutlandı

Dünya Otizm Günü kutlandı

Balıkesir-Altıeylül Özel Eğitim Uygulama Merkezinin düzenlediği Dünya Otizm Farkındalık Günü çeşitli etkinlerle okul bahçesinde kutlandı.

Balıkesir-Altıeylül Özel Eğitim Uygulama Merkezi`nin düzenlediği "Dünya Otizm Farkındalık Günü" çeşitli etkinlerle okul bahçesinde kutlandı.
Programa Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürlerinin yanı sıra BEST Basketbol Sporcuları ve idarecileri,  otizmli çocuklar ile aileleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Balıkesir-Altıeylül Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Yasemin Oflas, otistik bireylerin topluma uyumlarını sağlayarak kendi kendilerine yetebilen bireyler haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Otizm Farkındalık Günü`nün önemine değinen Vali Turhan, "İnsanlarımızın, empati yapmasına vesile olacak bir gün.  Çocuklarımız bizim en değerli hazinemiz. Özellikle engelli çocuklarımızın önündeki engellerin kaldırılması ve hayata biraz daha katılabilmeleri oldukça önemli. Fedakar öğretmenlerimizin, çabalarını gönülden kutluyorum. Onların gayretleri, ailelerimize destek olacak ve onları biraz daha mutlu kılacak. Çocuklarımıza verilen hiçbir emek boşa gitmiyor. Çocuklarımızın önündeki engelleri eğitimle kaldırdığımızda daha başarılı olacaklarına inanıyorum." dedi.
Konuşmaların ardından otizmli çocuklar tarafından hazırlanan gösteri sunuldu. Programda otizmli öğrencilerin müzik dinletisi ve ritmin dans gurubunun gösterileri büyük beğeniyle karşılandı. Otizmli öğrenciler otizme dikkat çekmek amacı ile etkinlikte ellerini rengarenk boyadılar.
Okul öğrencileri tarafından hazırlanan resim serginin açılış kurdelası ise Vali Turhan ve otistik öğrenciler tarafından kesildi. Sergideki çalışmaları inceleyen Vali Turhan, çocukları kutladı.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli