Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Dünya Sağlık örgütü Heyeti Vali Arslanı Ziyaret Etti

Dünya Sağlık örgütü Heyeti Vali Arslanı Ziyaret Etti

Dünya Sağlık Örgütünün 22 kişilik ekibi, Valimiz Yılmaz Arslanı makamında ziyaret etti.

Dünya Sağlık Örgütü`nün 22 kişilik ekibi, Valimiz Yılmaz Arslan`ı makamında ziyaret etti.
Dünya Sağlık Örgütü Soğuk Zincir Yönetimi Otobüs Kursu ekibinin ilimize 3 kez geldiği ve Halk Sağlığı Kurumu`nda soğuk zincir aşı, serum gibi biyolojik maddelerin saklanması ve son kullanıcıya dağıtımı yönetimi incelemesi yaptığı belirtildi.
Heyetin ziyaretinde, ekip başkanlığını Dünya Sağlık Örgütü`nden Dr. Ümit Kartoğlu yaparken, ABD`den James Vesper ve  Kevin O`Donnell, Dünya Sağlık Örgütü`nden Dr. Hakan Gönendik ile Türkiye, Kenya, İsviçre, Botswana, Swaziland, Sudan, Çin Halk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Endonezya, Etiyopya, Brezilya, Mısır, olmak üzere 13 ülkeden 16 katılımcı ile Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür de hazır bulundu.
Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hülya ERTÜR,  Valimiz Yılmaz Arslan`ı çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Dr. Ertür, Dünyada başka örneği olmayan bu etkinlik çerçevesinde aşı depoları, Aile Sağlığı Merkezleri Uludağ Üniversitesi Aşı Merkezi, İstanbul`da Farmalojistik, İzmir`de EDAC gezilerek soğuk zincir incelemelerinde bulunulduğunu ve ekibin programının 6 gün süreceğini söyledi.
Valimiz Yılmaz Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, uluslararası kuruluşlar arasında olan Dünya Sağlık Örgütü`nün önemli olduğunu düşündüğünü ifade etti. Valimiz Arslan, sağlık alanında her geçen yıl sorunların çözüldüğünü ve Dünya ülkeleri arasında Türkiye`nin durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı