Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dünya Türkleri Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Önem

Dünya Türkleri Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Önem

1997 yılından bu yana İsviçre'de yaşayan Rıdvan Önem, yıllardır Avrupa'da yaşayan Türklerin sorunlarının çözümü için sivil toplum örgütlerinde önemli görevler üstlendi.

1997 yılından bu yana İsviçre'de yaşayan Rıdvan Önem, yıllardır Avrupa'da yaşayan Türklerin sorunlarının çözümü için sivil toplum örgütlerinde önemli görevler üstlendi. 1941 yılında Bandırma'da doğan Önem, üç dönem, İsviçre-Türk Dayanışma Dernekleri Genel Başkanlığı, merkezi New York'ta bulunan Dünya Türkleri Konseyi'nin kuruculuğu ve Genel Başkan Yardımcılığı, dört kez Okul-Aile Birlikleri Başkanlığı, Anadolu Helvetia Derneği Başkanlığı, Bern Türk Derneği Başkanlığı, İsviçre'deki Türklerin Emeklilik Sorunları Derneği Başkanlığı ve Şengen vizesinin kaldırılmasını sağlayan Avrupa Serbest Dolaşım Türk Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 
Avrupa'daki Türklerin yıllardır yabancı dil ve bu ülkelere uyum sorunu yaşadıklarına dikkati çeken Dünya Türkleri Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Önem, şu değerlendirmede bulundu:
Bugün, Avrupa'da, Türk vatandaşlarımızın ikinci ve üçüncü jenerasyonları yaşıyor. Tabii ki, yine birçok sorunları var. Ancak kendilerini iyi yetiştiren birçok vatandaşımız da fabrika işçiliğinden bile geçerek, kendi işlerini kurdular, işveren oldular. Şu gerçeğin de altını çizmeliyim ki, hiçbir parti ayırmaksızın söylüyorum, yıllardır hükümetlerimizin, Avrupa'da yaşayan Türklerin sorunlarının çözümü konusunda hiçbir ciddi devlet politikaları olmadı. Avrupa'daki vatandaşlarımız, devlet politikamız bulunmadığından, kendi kaderlerine bırakıldı. Bu durum ne yazık ki hâlen sürüyor.”
Haber : Önder Balıkçı



İlhami Dağcı
24.11.2022 11:59:51
Sayın Rıdvan Başkanım sağlıklı sihatlı günler diliyorum . Nerede Tr demi CH damısın lütfen beni ararmısım bende olan Bu 076 530 4948 çalışmıyor. Slm ve saygılar İlhami Dağcı 24 Kasım öğretmenler ğünü Kutlu olsun 24 Aralık 2023 zürich

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli