Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Duraktan Sarıya cevap

Duraktan Sarıya cevap

Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarının kendisine yönelttiği eleştirileri cevapladı.

Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı`nın kendisine yönelttiği eleştirileri cevapladı.
Başkan Durak, gazetemize gönderdiği yazılı basın açıklamasında, Erdek Belediye eski Başkanı halen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sarı`dan, Erdek Belediye Meclisinde görev yapan 3 CHP`li üyeden bir komisyon oluşturularak kendisinin denetlenmesini talep etti.
Başkan Durak, yazılı basın açıklamasında şunları dile getirdi: "CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı`nın 07.11.2009 günü yaptığı basın açıklamasında  şahsımı hedef alarak, belediye başkanlığı dönemim de haksız zenginleştiğime ilişkin ithamlarda bulunmuştur.
Söz konusu ithamlarla ilgili yargı yoluna gittim. Ancak yargı sürecini beklerken, haksız zenginleşme ile ilgili ithamlarda bulunan CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı`ya buradan sesleniyorum; 1999 yılından beri yürüttüğüm Ocaklar Belediye Başkanlığı görevim sürecinde haksız yere zenginleştiğim ile ilgili bir kanıya sahip isen, Erdek Belediyesi CHP`li Belediye Meclis Üyelerinden 3 kişilik komisyon seç bu arkadaşları bana gönder. Benim mal varlığım ile ilgili her türlü dökümanım var ve araştırma yetkisini kendilerine vereyim. Bir rapor oluştursunlar kendilerine bu konuda her türlü yetkiyi vereceğim. İncelemelerinin  sonucunda, belediye başkanı olduğum 1999`daki mal varlığım ile bugünkü mal varlığım arasında 1 TL lık bir artış var ise halkamın %89`luk oy oranı ile seçilerek geldiğim belediye başkanlığı görevimi derhal bırakmaya hazırım.
CHP İlçe başkanı Hüseyin Sarı, basın toplantısında her türlü soruya açık olduğunu söylüyor.
Aşağıdaki sorularımı da lütfen cevaplasın.
1- CHP`li arkadaşların araştırması sonucu mal varlığım ile ilgili bir artış tespit edilmez ise atanarak geldiğin görevden ayrılmayı düşünürmüsün?
2- Belediye başkanlığın döneminde yapılan Kastri Mevkii 18. madde uygulaması çalışmalarında müteahhidin, uygulama alanında arsası olan vatandaşlar ile ilişkiye girerek maddi menfaat karşılığında arsa yeri değişiklikleri yaptığı konusunda bilgilendiğin halde neden suç duyurusunda bulunmadın? İşine devam etmesine neden izin verdin? Elini kolunu bağlayan neydi?"

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu