Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dursun Mirza, taş kırma tesisini inceledi

Dursun Mirza, taş kırma tesisini inceledi

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Yasası ile Bandırma Belediyesi bünyesine alınan köylerin mahalle olmasından...

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Yasası ile Bandırma Belediyesi bünyesine alınan köylerin mahalle olmasından sonra mahallelerin iç yolları, su ve kanalizasyon alt yapılarının Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olduğunu açıkladı.
Başkan Mirza, Bandırma Ayyıldız Tepesinde faaliyet gösteren taş kırma tesislerini ziyaret etti.
Başkan Mirza, Taş Kırma Tesisi ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Yol yapımında dolgu malzemesini temin ettiğimiz taş ocağı ve taş kırma tesislerimiz tam kapasite çalışmaktadır. Yeni alacağımız asfaltlama araçlarıyla da öncelikle şehir içindeki ana yolları, Ordu Caddesi, İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi ve Kurtuluş Caddesinin asfaltını yenilemeyi planlıyoruz.” dedi.
Mirza, devamında şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası ile köylerimiz mahalle olurken bazı birimler de Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlanmıştır. Bu birimler, Su ve kanalizasyon, ulaşım, mezarlık, itfaiye ve hal’dir. Köylere, Mahallere giden ana yollar Balıkesir Büyükşehir Belediyesine aittir. Köy, Mahalle içi yollar ise Bandırma Belediyesine bağlıdır. Köy içi yolları yapmamız için Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan su ve kanalizasyon altyapıların tamamlanması gerekmektedir. Alt yapı çalışmalarından sonrada köy içindeki yolların yapımına başlayacağız. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz.”
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli