Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Dursunbey Belediyesi´nden piknik etkinliği

Dursunbey Belediyesi´nden piknik etkinliği

Dursunbey Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen piknik etkinliğinde Dursunbey ve Dursunbey dışında yaşayan on binlerce kişi bir araya geldi. Festival havasında geçen piknikte 20 metrelik mangal yakılırken,

Dursunbey Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen piknik etkinliğinde Dursunbey ve Dursunbey dışında yaşayan on binlerce kişi bir araya geldi. Festival havasında geçen piknikte 20 metrelik mangal yakılırken, onlarca etkinlik yapıldı.
Saz mesire alanında gerçekleşen piknik etkinliğine Türkiye´nin çeşitli il ve ilçelerinde yer alan Dursunbey dernekleri de destek verdi. On binlerce kişinin katıldığı piknik programında vatandaşlara belediye tarafından gölgelik ve hasır dağıtımı yapıldı.
Piknik için hazırlanan 20 metrelik mangal, aşçılar tarafından yakılırken, mangalda hazırlanan yaklaşık 1 tonluk köfte, pilav, gözleme ve içecekler on binlerce kişiye dağıtıldı. Piknikte Dursunbey´in yöresel halk oyunları ve yöresel sanatçıları da sahne alırken, vatandaşlarda çalan parçalar eşliğinde doyasıya eğlendi. Etkinlikte ayrıca ücretsiz lunapark, şişme oyun alanları, develer, midilli atları hizmet verdi. Gün boyu devam eden piknikte illüzyonist Abduri, Mehter takımı, Barana ekibi, Poyrat Halk Dansları, İzmir Karşıyaka efe grubu gösterilerini gerçekleştirdi. Piknik programının son bölümünde ise yoğurt yeme yarışı, çuval yarışı, halat çekme yarışı gibi birçok yarışma düzenlendi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli