Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dursunbey OSB´de ilk kazma vuruldu

Dursunbey OSB´de ilk kazma vuruldu

Dursunbey´in kaderini değiştirecek olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)´inde çalışmalar başladı.

Dursunbey´in kaderini değiştirecek olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)´inde çalışmalar başladı.
Türkiye´de ilk kez OSB içine kadar gelecek olan 8 hatlık demiryolu lojistik istasyonu için de yer belirleme çalışmaları sona erdi.
2015 yılında başlayan OSB çalışmalarında 8 yıllık süreci 3,5 yılda tamamlanan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi´nde alt ve üst yapı çalışmaları başladı. Haziran ayında gerçekleşen ihale sonrası Güvenç yapı tarafından yapımı üstlenen OSB´de yol açma ve hafriyat çalışmaları başladı.
Türkiye´de ilk kez OSB´nin içine kadar girecek olan ve yük taşımacılığı için kullanılacak lojistik istasyon ile ilgili inceleme yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Kaymakamı Emrullah Temizkan, Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Demir Yollarının üst düzey müdürleri ve teknik ekibi ile birlikte OSB´ye geldi. Burada yapılacak olan 8 hatlı istasyonun konumu üzerinde görüş alışverişinde bulunan heyet, OSB alanının içinde kalan 111.000 metrekarelik alanı Lojistik merkez olarak belirledi. Üretici için büyük avantaj sağlayacak olan lojistik istasyon özellikle ihracat yapacak olan firmaların ayağına kadar tren yolu hattını getirmiş olacak. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Dursunbey kazma vuruldu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli