Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Dursunbey şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Dursunbey şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Van´ın Çaldıran ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Astsubay Aydın Eryılmaz, Dursunbey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Van´ın Çaldıran ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Astsubay Aydın Eryılmaz, Dursunbey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Van´ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Aydın Eryılmaz, Dursunbey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Eryılmaz´ın naaşı, ilçeye bağlı Şabanlar Mahallesi´ndeki baba evine getirildi ve burada helallik alındı. Burada şehidin babası Bayram, annesi Hatice ve eşi Çiğdem Eryılmaz, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı.

Cenaze törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gözyaşlarının sel olduğu cenazeye şehit Aydın Eryılmaz´ın silah arkadaşları da katıldı. Anne Hatice Eryılmaz´a sarılan şehidin arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. "Biz de senin oğlunuz" diyen askerlere anne Eryılmaz´ın cevabı, "Sen de benim oğlumsun" şeklinde oldu.

Şehidin cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şabanlar Mahallesi Mezarlığı´na defnedildi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı