Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Dursunbey-Tavşanlı Yolunda Sıcak Asfalt Çalışmaları Başlıyor

Dursunbey-Tavşanlı Yolunda Sıcak Asfalt Çalışmaları Başlıyor

Dursunbey- Tavşanlı arasında bulunan Duble yolda sıcak asfalt dökümü öncesi gerçekleştirilen temel, alt temel ve PMT çalışmaları başladı. Kısa süre sonra 8 kilometrelik sıcak asfalt atılacak olan yolda trafik kontrollü sağlanacak.

Balıkesir-Dursunbey ve Kütahya arasında bulunan D-230 karayolunda devam eden duble yol çalışmaları kapsamında hafriyat ve imalat çalışmaları belirli kesimlerde devam ediyor. Bu kapsamda Dursunbey-harmancık arası 22. kilometrede tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarına başlandı.
8 KİLOMETRELİK KISIM BÖLÜNMÜŞ YOL OLARAK TRAFİĞE AÇILACAK
Çalışmalar kapsamında asfalt serimi öncesi gerçekleşen temel, alt temel ve PMT malzemelerinin serimi yapılırken, sıcak asfalt çalışmalarının da kısa bir süre içinde başlaması hedefleniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Şantiye Şefi Emirhan Yazgan, Dursunbey-Harmancık yolu 22. kilometrede üstyapıda çalışmaların başladığını söyledi. Yazgan; ?Şu anda PMT imalatlarımız devam ediyor. İki kilometrelik kısmı bu hafta tamamlamayı düşünüyoruz. Hemen peşinden de asfalt çalışmalarımız başlayacak. Daha sonrada 22. Kilometreden Dursunbey´e doğru 8 kilometrelik bir bölümü sıcak asfalt yapacağız. Artan kilometre istikametinde sol şeridi trafiğe açıp daha sonrada eski asfalt kısmında yine üst yapı çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah bu sene 2 taraflı bölünmüş yol olarak 8 kilometrelik kısım 22. kilometreden Dursunbey´e doğru açılacak? dedi.
Dursunbey-Tavşanlı arasında ki yolda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ise yolda Sıcak asfalt çalışmalarının başlama aşamasına geldiğini söyledi Başkan Bahçavan, Farsel- Kayaoğlu ortaklığında yapılan bu yolda ihale sürecinde sözünü verdikleri sıcak asfalt çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Bahçavan; ?Şu anda temel, alt temel ve PMT çalışmaları yapılıyor. İnşallah sıcak asfalt çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem Dursunbey- Balıkesir arasında olsun, hem Dursunbey-Tavşanlı arasında olsun işler hızlı bir şekilde devam ediyor. Ben yetkililere de çok teşekkür ediyorum? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false