Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dursunbey Belediyesinde mutlu son

Dursunbey Belediyesinde mutlu son

Hizmet-İş Sendikasına bağlı Dursunbey Belediyesinde çalışan 30 işçi sözleşme sevinci yaşadı.

Hizmet-İş Sendikası`na bağlı Dursunbey Belediyesi`nde çalışan 30 işçi sözleşme sevinci yaşadı.
Dursunbey Belediyesi`nde çalışan Hizmet-İş Sendikası`na üye işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. 
Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz ile Sendika İl Başkanı Seyfi Karaman tarafından imzalanan sözleşme gereği işçilerin maaşlarında % 20 oranında artışla net 272 lira zam yapılırken, sosyal hak ve ikramiyelerinde ise, 600 lira iyileştirme sağlandı. 
Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz " `İşçi memnun ve huzurlu ise hizmet ettiği halk ta bundan memnun ve huzurlu olacaktır. Yaptığımız zamlar anaların ak sütü gibi onlara helal olsun" dedi.
Dursunbey Belediyesinde çalışan Hizmet-iş Sendikası`na üye işçileri kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerine Belediye Mehmet Ruhi Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ergenç ile Yazı İşleri Müdürü Erol Yıldırım sendikayı temsilen Hizmet-İş İl Başkanı Seyfi Karaman işyeri Temsilcisi Halil Gezer katıldı. 
Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Seyfi Karaman bölgede yaptıkları tüm çalışmalarda işçilerin çıkarları doğrultusunda hak ve özgürlüklere titizlikle dikkat ettiklerini söyledi. 
Karaman "İmzamız işçinin kararıdır felsefesi ile üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyup kollayarak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Başkan Mehmet Ruhi Yılmaz`a plaket vererek teşekkür eden İl Başkanı Karaman, belediyelerde çalışan işçilerin gerçek anlamda hak ve menfaatlerini koruyan ve kollayan tek sendikanın Hizmet-İş olduğunu ileri sürerek çalışanların Hizmet-İş`e üye olmalarını istedi. "İşverenle kol kola gezip işçinin hak ve menfaatlerini korumayanlar, kapalı kapılar arkasında onları peşkeş çekiyor. İşten atılan, maaşlarını alamayan, hakları korunmayan işçilerimizi üzülerek takip ediyoruz" diye konuştu.
Emeğin karşılığını şartları zorlayarak vermenin her zaman boyunlarına borcu olarak gördüklerini ifade eden Dursunbey Belediye Başkanı Yılmaz, işçinin alın teri hakkını kurumadan verilmeye har zaman özen gösterdiklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli