Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Dursunbey halkı katı atık tesisi istemiyor

Dursunbey halkı katı atık tesisi istemiyor

Balıkesir Valiliği tarafından geçtiğimiz Cuma günü yapılan duyuru ile yeniden gündeme gelen Odaköy Katı Atık Tesisi ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor.

Balıkesir Valiliği tarafından geçtiğimiz Cuma günü yapılan duyuru ile yeniden gündeme gelen Odaköy Katı Atık Tesisi ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. 
Dursunbeylilerin büyük tepkisini çeken bu proje ile ilgili ilk gelişmeler sonrası Odaköy`e bir heyet ile gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Dursunbeylilerin yüreğine su serpen bir açıklama yapmış, halka istemediği bu tesisin Odaköy`e kurulamayacağını ifade etmişti. Fakat bu sürecin uzun bir süreç olduğunu o gün ki konuşmasında dile getiren Edip Uğur, süreç sonunda bu tesise izin vermeyeceklerini açıklamıştı.
Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz Cuma günü Balıkesir Valiliğinden gelen bir duyuru metni ilçede infiale neden oldu. Bazı kesimler bu metni ÇED raporu onaylanmış gibi yorumladı.
Fakat daha sonra yaşanan gelişmelerde raporun onama olmadığını kurum görüşlerinin ÇED tarafından bitirilip bir üst kurum olan Bakanlık komisyonuna gönderildiği ortaya çıktı. 
Balıkesir İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, bu gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada İl Özel İdaresi olarak ÇED`e olumsuz rapor verdiklerini kendilerinin yanı sıra Dursunbey Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nün bu konuda olumsuz raporlarının bulunduğunu belirtti. 
Bu tesisin yapılmayacağını daha önce Uğur ile birlikte açıkladıklarını hatırlatan Bahçavan, Edip Uğur`un konunun takipçisi olduğunu kendilerine ilettiğini, gerekli açıklamaların bir kaç gün içerisinde yapılacağını bidirdi.
Konunun bir diğer muhatabı olan ve bu tesisin yapılmayacağı garantisini veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A.Edip Uğur bu konuda açıklama yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve ÇED Genel Müdürü ile görüştüğünü belirten Uğur, "Dursunbeylilerin istemediği bu tesis asla ve asla Odaköy`e yapılmayacak" dedi. 
Konunun muhalefet tarafından provakasyon oluşturma amacıyla kullanıldığını öne süren Uğur, "Dursunbey kamuoyunda rahatsızlık oluşturan bu konuyu uzun zamandır takip ettiklerini ve söz verildiği gibi bu tesisin asla yapılmayacağını, ne Dursunbeyli kardeşlerimizi ne de Balıkesirli hemşerilerimizi üzecek bir tavrı asla takınmayacağız" dedi. 
İki yıldır devam eden sürecin sonuna gelindiğini vurgulayan Uğur, "On gün süreyle üç tane köyümüzde bu konu ilan edilecek. Vatandaşımızın son görüşleri alınacak ve on gün sonra dosya komisyonda incelenecektir. Halkımızın ve kurumların olumsuz görüşleri doğrultusunda ÇED olumsuz kararı çıkacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı