Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Dursunbey´de camilerin satılmadığını açıkladı

Dursunbey´de camilerin satılmadığını açıkladı

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ?Dursunbey´de camiler değil arsaları Maliye Bakanlığı´na devir ediliyor.? dedi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ?Dursunbey´de camiler değil arsaları Maliye Bakanlığı´na devir ediliyor.? dedi.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ?Dursunbey´de camiler satılıyor? haberlerini yalanladı.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bazı medya organları ve sosyal medya üzerinde yayınlanan ?Dursunbey´de Camiler Satılıyor´ haberlerini sert bir dille yalanladı. Başkan Bahçavan arsası belediyeye ait olan camilerin arsalarının gerçek sahibi olan Maliye´ye devir edildiğini, belediyenin ise Maliye Bakanlığı´na borcunun değil alacağının olduğunu açıkladı.
Dursunbey Belediyesi ilçedeki 8 camiyi satılığa çıkardığı yönünde bazı internet siteleri ve sosyal medyada çıkan haberlerden rahatsızlık duyan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, cami satışı diye bir durumun olmadığını, belediyeye ait arsalar üzerine yapılan camilerin arsalarının gerçek sahibi olan Maliye Bakanlığı´na devrinin yapıldığını söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde de 29 Ocak 2019 tarihinde Balıkesir´de bu şekilde olan camilerin arsalarının hazineye verilmesi ile ilgili kararın alındığını hatırlatan Bahçavan, Hazine´nin bu tür yerleri camilere ve mescitlere tahsis ettiğini ifade etti.
Bu tür haberler yapılmadan önce konuyla ilgili gerçeğin öğrenilmesini isteyen Başkan Bahçavan, belediyenin Maliye Bakanlığı´na 700 bin TL civarında borcu olduğunu, KDV alacağının ise 3 milyon lira olduğunu dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli