Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Dursunbey`de Halk Şirketine Talep Artıyor

Dursunbey`de Halk Şirketine Talep Artıyor

Dursunbey Belediyesi öncülüğünde kurulacak Dursunbey Ahşap Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ilçede büyük bir atılımın öncüsü olacak.

Dursunbey Belediyesi öncülüğünde kurulacak Dursunbey Ahşap Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ilçede büyük bir atılımın öncüsü olacak. Belediyenin %20 hissesi ile kurulacak bu şirket’e toplumun her kesiminden vatandaş’ta ortak olabilecek. Şu ana kadar işçi, memur, emekli, esnaf ve işverenlerden oluşan 50’e yakın kişinin hisse sahibi olmak için başvurduğu bu oluşum birçok sektörde de boy gösterecek. İlk etapta Ahşap oyuncak işine girecek bu şirket daha sonra ise iş kollarını büyütecek. Devletin teşvik ve hibelerinden faydalanacak olan bu şirket İlçede onlarca vatandaşa da iş imkânı sağlamayı hedefliyor. İleriye yönelik büyük planlamalar yapılan bu şirket’e hissedar olmak isteyen vatandaşlar Halk Bankasında oluşturulan hesaba bir hisse için 4 bin TL yatırıyor ve 12 ay boyunca 500 TL taksit ile toplamda 10 bin TL ödeyerek şirket ortağı olabiliyor.
KURUCU HİSSE SATIŞ SÜRESİ UZATILDI
Geçtiğimiz 5 Eylül’de son bulan hisse satışları gelen talepler doğrultusunda, oluşturulan geçici yönetim ve Belediyenin kararı ile uzatıldı. Şu ana kadar 50 civarında vatandaşın hissedar olduğu bu şirket ilerleyen süreçte hem devlet hibelerinden hem de GMKA, Avrupa Birliği gibi birçok proje desteğinden yararlanacak. Birçok alanda faaliyet gösterecek olan şirket özellikle ahşap, yenilenebilir enerji, tüketim ürünleri gibi birçok kolda faaliyet göstermeyi hedefliyor.
Halen hisse taleplerinin alındığı şirkette elliye yakın hisse satışı yapılırken bu sayının gün geçtikçe arttığı bildiriliyor. Hisse satış süresinin uzatıldığı Dursunbey Ahşap Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi önümüzdeki günlerde son bulacak başvuruların ardından bir toplantı daha gerçekleştirecek. Bu toplantı da 18 Ekim Perşembe günü saat 20.00’da Öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşecek.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı