Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dursunbeye 1 milyon liralık tesis geliyor

Dursunbeye 1 milyon liralık tesis geliyor

Dursunbey Belediyesi, ilçeye çok amaçlı Sosyal Spor Tesisi kazandırabilmek için 6 dönümlük araziyi kamulaştırdı.

Dursunbey Belediyesinin geçtiğimiz yıl basına tanıttığı ve 2011 yılı içerisinde hızla kamulaştırma çalışmalarına başladığı saz mesire alanındaki `Sosyal Spor` tesisinin proje ihalesinin çok yakında yapılacağı bildirildi.
Dursunbey Belediyesinin geçtiğimiz yıl içerisinde başlattığı projelerden biri olan ve kamulaştırma süreci son bulan Saz Mesire alanındaki Sosyal spor tesisi projesinin yapımına kısa süre sonra başlanacak. Dursunbey`e sosyal açıdan oldukça büyük ivme kazandıracak bu projenin içerisinde Isıtmalı kapalı yüzme havuz, mini aquapark, kapalı halı saha, fitness center, Basketbol sahası ve tenis kortu yer alacak.
Bu proje için Saz Mesire alanında 209.000 liraya kamulaştırılan 6 dönümlük arazi, Dursunbey Belediyesi bünyesine katılarak hizmete sunulacak hale getirildi. Ayrıca Mevcut halı saha ve havuz yıkılarak, yeni projemize dahil edilirken toplamda 10 dönümlük bir arazide bu tesis Dursunbey halkının hizmetine açılacak.
Geçtiğimiz günlerde Bursa`da faaliyette olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzları hakkında bilgi almak için bu ile giden Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ergenç, Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Nusret Ergin, Belediye Fen İşleri Müdürü Mustafa Nezli havuzlarda bulunan yetkililerden çeşitli bilgiler aldı. Ayrıca Bursa`da bulunan çeşitli halı sahaları da gezen heyet buraların çalışma prensipleri ve projeleri hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Bursa temaslarının ardından değerlendirmelerde bulunan Dursunbey Belediye Başkan yardımcısı Cemal Ergenç şunları ifade etti: "Kapalı yarı olimpik ısıtmalı ve filtreli son sistem yüzme havuzunu ilçemize Belediye olarak kazandıracağız. Bunun yanında kapalı alanda geniş bir fitness center ve aerobik alanı, sauna, dinlenme alanları, soyunma odaları, Vitamin Bar açık alanda ise Halı saha, Basketbol Sahası, tenis kortu yer alacak. Yaklaşık maliyetinin 1.000.000.00 TL`yi bulması beklenen bu projemizin sosyal açıdan Dursunbey`imiz için büyük bir kazanım olacağına inanıyoruz. Bu alanın yapımına kısa süre sonra başlamayı planlarken ilk olarak proje ihalesini yapacağız. Daha sonra ise yapım ihalesini yaparak projemizi 2013 yılının yaz aylarına yetiştirmeyi planlıyoruz. Yılın her ayı kullanılabilecek olan bu projemizin Dursunbey için hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli