Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Dursunbeyli İlkay Alman Milli Takımı ile Euro 2012de

Dursunbeyli İlkay Alman Milli Takımı ile Euro 2012de

Almanya Milli Takımında 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için Mesut Özilin ardından Borussia Dortmundlu İlkay Gündoğan da aday kadroya çağrıldı.

Almanya Milli Takımı`nda 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için Mesut Özil`in ardından Borussia Dortmund`lu İlkay Gündoğan da aday kadroya çağrıldı. Alman Milli takımında Euro 2012`de mücadele edecek ikinci Türk olan İlkay Dursunbeyli hemşehrilerini oldukça sevindirdi.
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Borussia Dortmund`lu İlkay Gündoğan`ı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası aday kadrosuna dahil etti.
Almanya`nın 11 Ekim 2011`de Belçika ile oynadığı 2012 Eleme maçında ilk kez forma giyen 21 yaşındaki İlkay Gündoğan, sezon başında Nürnberg`ten Borussia Dortmund takımına transfer olmuştu. Burada şampiyonluk başarısı yaşayan İlkay Borussia Dortmund`da 28 maçta oynayıp 3 gol atıp 3 asist yapmıştı. Joachim Löw, Mönchengladbach`lı Stegen ve Schalke`li Draxler`e de İlkay`a başarılı grafiğinden dolayı kadroda yer verdi. Alman teknik adam 23 kişilik kesin kadroyu ise 29 Mayıs 2012 tarihine kadar UEFA`ya bildireceği öğrenildi. İlkay Gündoğan, Cuma günü Sardunya`da toplanacak aday kadroya 12 Mayıs`ta Almanya Kupası finalinin ardından dahil olacak.
İlkay`ın Alman Milli takımı kadrosuna dahil edildiği haberini alan Dursunbey`de ki yakınları ve hemşehrileri Euro 2012`de İlkay`ı izlemekten gurur duyacaklarını belirttiler. Alman Futbolunda git gide yıldızlaşan İlkay geçen yıl Dursunbey`de yakınlarını ziyaret etmiş Borussia Dortmund`un başarılı bir sezon geçireceğine inandığını belirtmişti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli