Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ebe ve Hemşirelere, Acil Obstetrik Bakım Eğitimi

Ebe ve Hemşirelere, Acil Obstetrik Bakım Eğitimi

Anne sağlığının iyileştirilmesi ve anne ölümlerinin azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Acil Obstetrik Bakım Programı kapsamında 26-27 Ekim 2017 tarihlerinde 2 süreyle Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi olan Balıkesir ve

Anne sağlığının iyileştirilmesi ve anne ölümlerinin azaltılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Acil Obstetrik Bakım Programı kapsamında 26-27 Ekim 2017 tarihlerinde 2 süreyle Üreme Sağlığı Bölgesel Eğitim Merkezi olan Balıkesir ve eğitim merkezine bağlı, Çanakkale illerindeki kamu ve özel hastanelerin doğum salonlarında çalışan ebe hemşireler için Basri Otel´de Acil Obstetrik Bakım eğitimi verildi.
Anne ve yeni doğan sağlığını geliştirmek üzere anne ölüm ve morbiditesinin azaltılması için Acil Obstetrik Bakım hizmetlerinin güçlendirilmesi ve kalitesinin arttırılması amacıyla düzenlenen eğitim Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz´ın açılış konuşması ve Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Refik Budak ile Şube Müdürü Dt. Ömür Akyıldız Eregiz eşliğinde gerçekleştirildi.
Dünyada ve Türkiye´de Anne Sağlığının Durumu ve Acil Obstetrik Bakım Sisteminin Tanımı ve Bileşenleri Acil Obstetrik Bakım Eğitimcisi Ebe Gülbahar Gökdoğan tarafından sunuldu.
Eğitim, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyeleri, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlileri ve Atatürk Hastanesi Uzman Doktorlarının sunumları ile devam etti.
İki gün süren eğitimlerde, 518 ebe, hemşirenin Acil Obstetrik Bakım Ebe-Hemşire Eğitimi alması sağlandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli