Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Eczacı Sedat Önder: ?Eczacılık, kârlı bir meslek olmaktan çıktı?

Eczacı Sedat Önder: ?Eczacılık, kârlı bir meslek olmaktan çıktı?

Erdek´te, 29 yıldan beri eczacılık yapan Sedat Önder, ?Eczacılık, kârlı bir meslek olmaktan çıktı? dedi.

Erdek´te, 29 yıldan beri eczacılık yapan Sedat Önder, ?Eczacılık, kârlı bir meslek olmaktan çıktı? dedi.
Önceki yıllarda eczacılara, mal alımlarında tanınan % 10´luk iskontonun kaldırıldığını belirten Önder, ?Bu iskontonun kalkmasıyla yılda 50 bin lira cirosu bulunan bir eczanenin, 50 bin lira kaybı oldu? dedi. Eczanelerin, artık ayakta kalabilmek için çaba harcadıklarına dikkati çeken Önder, şunları söyledi:
?Artık eczaneler, bir manav gibi % 19-20, hatta daha düşük kârlarla çalışıyorlar. İlaç fiyatları düşmesine karşın devlet, stok zararlarımızı karşılamadı. Üstelik devlet, 2010 yılında, Balıkesir dahil beş ilde eczacılara yaptığı denetimlerde toplam 19 milyon lira ceza yazdı. Gerekçe olarak da, kârımızı % 32 değil, % 26 gösterdiğimiz öne sürerek, cezaları beş yıl geriye dönük uyguladı. Bu cezayı biz de çektik. Ayakta kalabilmek için iki evimi sattım, hâlâ kredi borçlarım var.?
Hastaların, eczacılara eski saygılarının kalmadığına da değinen ?Önder Eczanesi?nin sahibi Sedat Önder, ?Doktorun yazdığı ilacı, hastanın kapısına kadar bile götürüyoruz? dedi.
Önder, devletin, doktor muayene ücretlerini, eczacılar üzerinden tahsil etmesinin de vatandaşlarla aralarında gerginliğe neden olduğunu vurgularken, devletin, yeni çıkardığı yasayla eczanelere sınırlama getirme girişimini, ?Doğru ama geç kalmış bir karar. Ancak tam anlamıyla uygulanması zaman alacak gibi görünüyor? diye değerlendirdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli