Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Edincik Bölgesi’ndeki tarım alanlarının talanı ulusal medyada

Edincik Bölgesi’ndeki tarım alanlarının talanı ulusal medyada

Bandırma İlçesi kırsal Edincik Mahallesi Beyköy’in bereketli tarım alanlarına yapılması planlanan Marmara Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle (MMOSB) ilgili haber ulusal medyada gündem oldu.

Bandırma İlçesi kırsal Edincik Mahallesi Beyköy’in bereketli tarım alanlarına yapılması planlanan Marmara Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle (MMOSB) ilgili haber ulusal medyada gündem oldu. 
FOX TV Kanalı Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yetkilileri göreve davet etti. 
FOX TV kanalında yayınlanan ve büyük ilgi gören haberde gösterilen buğday başaklarının yükseldiği tarım alanlarında başlanan inşaatlar büyük tepki çekti. 
“Vatan Toprağının Katli” başlığıyla sunulan haberde konuyla ilgili haberi sunan ve ne yapıyorlar mesela” diyerek söze başlayan Selçuk Tepeli özetle şöyle konuştu: “Enflasyonu maydanoz veya patlıcan fiyatlarını denetlemek için hafiye takıp çözeceklerini sananlar çözemiyorlar çünkü tabiata aykırı davranıyorlar; bakın ne yapıyorlar mesela? Burası Bandırma… Bir sanayi bölgesi yapacaklar ekili tarlalar üzerine Haziran olsun, Temmuz olsun hasat yapılsın beklemiyorlar ki yaz geçsin, dönem geçsin beklemiyorlar, dalıyorlar… Topraktan intikam alırcasına sizin bu topraktan ne derdiniz ne düşmanlığınız var?” 
Buğday başaklarının dalgalandığı tarlalarda başlanan inşaata tepki gösteren tarla sahipleri de şöyle konuştu: “Çocuklarımızın geleceğini rızkını ben bu tarladan kazanıyorum, sizler için de yediğiniz ekmeği ben bu tarladan üretiyorum. Topraklarımızı alıyorlar ve gördüğünüz gibi ekili mahsulleri talan ediyorlar. Yol yapıyorlar ve buraları çok kısa sürede betonlaşacak.“ 
İlgiye izlenen FOX TV haberine göre; henüz bilirkişi raporu beklenmeden ofis binasını yapıp mahkeme kararı bile beklenmeden buğday tarlalarını iş makineleriyle ezdiler. Buğday krizi kapıda bütün ülkeler buğday üretimini arttırmanın yollarını ararken Bandırma’da buğday tarlalarının üzerine organize sanayi bölgesi yapılmaya başlandı. Verimli tarım toprakları beton yığınına dönecek. Kamulaştırılan tarım toprakları mahkeme kararı henüz belirlenmediği için tarlalarına hala üretim yapmaya çalışan çiftçilerin tarlalarını ise iş makineleri ezdi. Bir ucu Bandırma Beyköy de, diğer ucu Erdek Körfezi’ne uzanan bereketli tarım topraklarında üretim can çekişiyor.

Haber: Erdem Özcan 
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı