Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Edincik Mahallesi’nden depremzedelere ekmek yardımı

Edincik Mahallesi’nden depremzedelere  ekmek yardımı

Bandırma ilçesine bağlı Edincik Mahallesi’nde köy ekmeği üreten fırıncı, işyerinde 1 gün boyunca üretilen ekmekleri deprem bölgesine gönderdi.

Edincik Mahallesi’nde köy ekmeği üretimi yapan Onur’um Has Köy Ekmekleri İşletme Sahibi Emine Adıcan, bir günlük üretmiş olduğu 1000 adet köy ekmeğini deprem bölgesine bağış yaptı. 
Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından bölgede arama kurtarma faaliyetleri aralıksız devam ederken, depremden kurtulan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ülke genelinde başlatılan seferberlik hız kesmeden ve artarak devam ediyor. 
Edincik Mahallesi’nde köy ekmeği üretimi yapan Onur’um Has Köy Ekmekleri İşletme Sahibi Emine Adıcan, depremzedelere ne yapabilirim diyerek çıktığı yola üretmiş olduğu köy ekmeklerini göndermek oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ile iletişime geçen Adıcan, geceden 10 kişilik ekiple toplam 1000 ekmek hazırlandı. Sabah saatlerinde Nilüfer Belediyesi’nden gelen kamyona yüklenen ekmekler deprem bölgesine gönderildi.
Ülkemizde yaşanan depremden toplumun tüm kesiminin etkilendiğini söyleyen Emine Adıcan “Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ile iletişime geçtik. Geceden 10 kişilik ekiple ekmeklerimizi hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya karar verdik. Geceden ara vermeden üretime devam ederek ve biz de bölgenin şartları itibarı ile hemen yenebilecek ve besleyici özelliği olan bu ekşi mayalı ekmeklerden bölgeye ulaştırmak için 10 kişilik ekiple canla başla çalıştık. Ekmeklerimiz 1 hafta boyunca bayatlamıyor.” dedi.

 Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı