Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçime gitti

Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçime gitti

Seçimde, kooperatifin mevcut başkanı Mehmet Özçakır, rakibi Abdullah Erbay'a fark attı.

Marmarabirlik’e bağlı S.S. 775 Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Mehmet Özçakır rakibi Abdullah Erbay’a 470 fark atarak 840 oyla 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.
Edincik Kooperatifin merkez binasında yapılan olağan genel kurulunda Mehmet Özçakır 840 oy alırken Abdullah Erbay 370 oy aldı. 19 oyda geçersiz sayıldı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kocabıyık, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve yönetimi ile bağlı kooperatif temsilcilerinin hazır bulunduğu kongrenin divan başkanlığını Hamdi Biberler yaptı.
Faaliyet ve denetim raporunun okunup ibrasından sonra yeni ana sözleşme gereği genel kurulun onayından geçirilmesi gereken gündem maddeleri katılımcıların oybirliğiyle kabul edildi. Yeni sözleşmeye uyum bakımından ortağın kooperatife ilk girişte taahhüt etmesi gereken asgari ürün miktarı 500 kilogram olarak belirlendi. Mehmet Özçakır’ın yönetiminde Halil Alak, Cüneyt Barlas ve Süleyman Dönmez yer alırken, aralarında Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Enis Edin’de bulunduğu 35 kişi birlik temsilciliğine seçildi.
Asa: “Zarar eden kurumu kara geçirdik”
Öte yandan Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Edincik Mahallesindeki zeytin üreticileriyle bir araya geldi. Asa, zeytin üreticilerini 4 yıllık görev süreleri boyunca yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
Asa, Marmarabirlik olarak 4 yıldan bu yana aldıklarını ürün bedellerini kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarıyla peşin ödediklerini söyledi.
Asa “13 milyon dolar seviyesinde olan ihracatımızı 24 milyon dolara, 23 bin ton olan ortalama satış miktarını ise 36 bin 200 tona çıkardık. Miktarsal olarak kurulduğumuz günden bu yana rekor miktarda satış yaptık. Marmarabirlik olarak 4 yılda 35 milyon TL yatırım yaptık. Marmarabirlik markasıyla yarışacak ikinci markamızı oluşturduk. Zarar eden bir kurumu kar eden bir kurum haline getirdik” dedi.
Asa: “47 ülkeye ihraç yapıyoruz”
Asa “2010 yılında 18 ülkeye ihracat yaparken, 2014 yılı sonu itibariyle 47 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2009 yılında 143 milyon TL olan net ciroyu 2014 yılı sonunda 265 milyon TL’ye çıkardık. 2015 yılında 43 bin ton zeytin satışını hedefliyoruz. Dolayısıyla Marmarabirlik olarak 2015 yılında bizim bu hedefe ulaşabilmemiz için ortaklarımızdan 65 ila 70 bin ton zeytin almamız gerekiyor. Bu ürünün alması bir anlamda kotanın kalması anlamına geliyor. Buradan bütün üreticilerimize söz veriyorum kotayı kaldırmak ve gerçek anlamda kar payı dağıtmak inşallah bizlere nasip olacaktır” açıklamasında bulundu.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı