Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Edincik zeytinine coğrafi işaret

Edincik zeytinine coğrafi işaret

Edincik zeytini koruma altına alındı: “Coğrafi işaret” aldı.

Edincik zeytini koruma altına alındı: “Coğrafi işaret” aldı.

Bandırmaya bağlı Edincik Mahallesi’nde üretilen ve ün kazanan “Edincik Zeytini”, Bandırma Ticaret Odası’nın yaptığı başvuru sonucunda “coğrafi işaret” tescili aldı.

Ocak 2022’de yapılan başvuru, uzun bir değerlendirme sürecinin ardından kabul edildi ve “Edincik Zeytini” menşe adı ile tescil edildi. Böylece “Edincik Zeytini” adı, üretim yeri ve üretim yöntemi koruma altına alındı.

Başvuru süreci sonuçlanan ve tescili ilan edilen Edincik Zeytininin “coğrafi işaret” tescil belgesini Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’tan teslim aldı.

Yılmaz, “Edincik Zeytinine ‘coğrafi işaret’ alma sürecinde ürünün tarihi geçmişi, yetiştirme süreci, analiz işlemleri gibi konularda verdikleri desteklerden dolayı bölgenin en büyük zeytin kooperatifi olan S.S.775 Sayılı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır ve Koopertif çalışanları ve tescil başvuru sürecinin yürütülmesi sırasında sağladıkları katkılardan dolayı Prof. Dr. Mustafa Kıralan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: Edincik zeytinine coğrafi işaret
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı