Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Edinciklilerin verdiği evi Edincik’e bıraktılar

Edinciklilerin verdiği evi Edincik’e bıraktılar

Edincik’te, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi’ne yapılan bir ev bağışı herkesi çok duygulandırdı.

Edincik’te, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi’ne yapılan bir ev bağışı herkesi çok duygulandırdı.
Gözleri yaşartan ve “gerçek vefa işte böyle bir şey” denilen olayın öyküsü şöyle:
Yıllar önce Marmara Adası’nda postacı olarak çalışan Hasan Duymaz, Edincik’e atanır. Duymaz, çok çalışkanlığı ve herkese içten bir şekilde yardımseverliği ile Edincikliler tarafından çok sevilir. Edincikliler, çok sevdikleri bu aileye vefalarını göstermek için bir arsa satın alıp, her çeşit harcamasını üstlenerek Kümbet Mahallesi’nde, onların oturması için tek kat ve bahçeli bir ev yaparlar. Edincik’te doğan üç çocuğun babası Hasan Duymaz, genç sayılabilecek bir yaşta yaşama veda eder. Dul kalan eşi, üç çocuğunu, bahçeli ve tek katlı bu evde büyüterek okutur. Çocuklardan ikisi öğretmenlik, biri ise elektrik teknisyenliği mesleğini seçer. Üç çocuğun en büyüğü olup, öğretmenlikten emekliye ayrılan abla Emel Duymaz Coşkun, daha sonra ilk öğretmenlik yaptığı yer olan Çanakkale’ye yerleşerek, annesini ve kardeşlerini de oraya toplar.
Kardeşler ve ailenin mirasçıları, Çanakkale İl Genel Meclisi üyesi ve elektrik teknisyeni Halil Duymaz, emekli öğretmen Emel Duymaz Coşkun, harita mühendisi Nehir Soykan ve elektrik mühendisi Sarp Soykan, Edinciklilerin, kendilerine armağan ettiği bu evi nasıl değerlendirebileceklerini düşünmeye başlayarak, konuyu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Çanakkale Şubesi yetkililerine açarlar. Yetkililer, derneğin Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran ile temas kurarak, yıllar önce Edincikliler tarafından Duymaz ailesine verilen bu evin, Bandırma Şubesi’ne verilmesini sağlarlar. Böylece evin tapusu eski postacı Hasan Duymaz’ın mirasçıları tarafından ÇYDD Bandırma Şubesi’ne verilir.
ECE BAŞARAN NE DİYOR
ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran, Edinciklilerin verdiği bir evin, yıllar sonra yine gerçek sahiplerine verilmesinin kendilerini çok duygulandırdığını vurgulayarak duygularını şöyle dile getirdi:
“Bu gerçek bir vefa örneğidir. Hasan Duymaz’ın mirasçılarının, zamanında Edincikliler tarafından kendilerine verilen bu evi yine Edincikliler için kullandırmak amacıyla bize güvenerek bağış yapmalarından çok duygulandık. Biz de derneğimize bağışlanan bu evi Edinciklilerin eğitimi için kullanacağız. Bu evde görevlendireceğimiz gönüllü emekli öğretmen arkadaşlarımızla bir ‘Çağdaş Eğitim Merkezi’ kuracağız. Burada yapacağımız kütüphane, bilgisayar ve internetten öğrenciler, gençler ve vatandaşların yararlanmasını sağlayacağız. Ayrıca bu merkezde kurslar da düzenlemek istiyoruz.”
BANDIRMA İÇİN GÜZEL HABERLER YOLDA
ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran, ayrıca önümüzdeki günlerde Bandırma halkına da çok güzel haberleri olacağını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli