Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edincik´te yaşanan atık sorununu Mirza çözdü

Edincik´te yaşanan atık sorununu Mirza çözdü

Bandırma İlçesine bağlı Edincik Mahallesinde tavuk, büyükbaş hayvan ve tarımsal atıkların depolanması ve değerlendirmesi konusunda çıkan sorunları masaya yatıran Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptığı görüşmelerle sorunu çözdü.

Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Erbay ve Kamil Eryılmaz, Telko-Biogaz Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Okan Türkay, İşletme Müdürü Ergün Güdücü, Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği ve Yumurta Üreticileri Temsilcileri Mustafa Ayhan, Edincik Tavukhane İşletmecileri ve Edincik Birim Yöneticisi Rasim Gırcıoğlu ile Zabıta Memuru Turhan Turan yer aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mirza, ?Edincik´te, 2014 yılının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nın kabulüyle hizmete giren TELKO Edincik Biyogaz Tesisi, elektrik üretimini tavukhane sahiplerinden aldıkları tavuk dışkısı ile sağlamaktadır. Firmanın depolarının yetersiz kalmasından dolayı Edincik halkımızın tavukhalerinde biriken tavuk dışkılarını alınmamasından dolayı yaşadığı mağduriyeti öğrendik ve sorunu çözdük. Firmayla yaptığımız görüşmelerde depolama konusunda yeni yer tahsis edileceği kararına vardık. Bu kararla sorunun çözüleceğine inanıyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı