Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edremit Belediyesi 2016 faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi

Edremit Belediyesi 2016 faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi

Edremit Belediye Meclisi Nisan 2017 ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı.

Edremit Belediye Meclisi Nisan 2017 ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı.
Başkan Saka´nın meclise sunduğu 2016 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
Edremit Belediye Meclisi´nin Nisan ayı olağan toplantısı belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapılan toplantıda 31 ana gündem ve önergelerle gündeme alınan 10 madde olmak üzere toplam 41 madde görüşülerek karara bağlandı.
İlk olarak Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından meclise sunulan 2016 yılına ait bir yıllık dönemi kapsayan faaliyet raporu görüşüldü.
Başkan Saka, oylamaya geçilmeden önce yaptığı konuşmada ?Edremit Belediyesi artık işiyle, gücüyle kendinden söz ettirir bir belediye haline geldi. Tüm bunların yapılışı esnasında da büyükşehir yasasının getirdiği sıkıntıları da dişe diş mücadele ederek aşmaya, bu sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bize bazı katkılar sunduğu gibi oldukça önemli oranda problemler ortaya çıkarıyor. Bundan dolayı da önemli sayıda hukuki davamız büyükşehir ile devam ediyor. Bölge İdare Mahkemesi salonu, Büyükşehir Meclis Salonu haline geldi. Bunun böyle olmasını istemem, iki kurumun uzlaşı içerisinde iş yapması, kurumların birbirini yargıya taşımadan sorunları çözmesi en doğru olandır. Büyükşehir´deki ezici çoğunluğa göre Edremit´in aleyhine alınan kararların tamamında gözü kapalı yargıya taşımak mecburiyetindeyiz. Biz bir söz verdik; Edremit´in bir kuruşluk dahi hakkı olsa, bunun karşısında kim olursa olsun sonuna kadar bu hakkın iade edilmesi için, gerekli her türlü yasal, hukuki mücadeleyi yapmaktan uğraş vermekten kesinlikle vazgeçmeyeceğim ve bu doğrultuda devam edeceğim. Kendi kişisel menfaatlerinin ötesinde Edremit´in menfaati için her türlü desteği veren bütün meclis üyesi arkadaşlarıma tekrar tekrar Edremitliler adına teşekkür ediyorum? dedi.
Yasa gereği belediye Başkanı Kamil Saka´nın salon dışına çıktığı faaliyet raporu görüşmelerinde toplantıya Meclis 1. Başkanvekili Ahmet Özkoca başkanlık etti. Yapılan görüşmeler sonunda çalışma raporu CHP´li üyelerin kabul, AK Partili üyelerin ret, MHP´li üyelerin çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Denetim Komisyonu tarafından incelenen Edremit Belediyesi 2016 mali yılı bütçesi ile ilgili hazırlanan, Denetim Raporu okunarak meclis üyeleri bilgilendirildi.
Ardından yeni çalışma dönemi için encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonları seçimi yapıldı.
Yeni kurulan Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´ne Edremit Belediyesi´ni temsilen Ahmet Elman, Ali Yılmaz Diker, Musa Karaaslan seçildi.
4-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Aeneas´ın Rotası Projesi Çalıştayı kapsamında ki giderlerin belediye bütçesinden karşılanmasına karar verildi.
İmar ile ilgili konular İmar Komisyonu´na, diğer bazı gündem maddeleri de incelenmek üzere ilgili ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Ayrıca komisyonlardan gelen raporlarda tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda her ay olduğu gibi işaret dili tercümanı görev yaparken ilçede yayın yapan Zeytin Fm radyosundan canlı olarak yayınlandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli