Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Edremit Belediyesi, çevre dostu projeye imza atıyor

Edremit Belediyesi, çevre dostu projeye imza atıyor

Edremit Belediyesi yenilenebilir enerji konusunda örnek ve vizyon bir projeyi hayata geçiriyor.


Çatısında ki güneş enerji sistemleri ile bölgede bir ilk olan Güre Kapalı Pazaryeri için Belediye Başkanı Kamil Saka ve UEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü tarafından Güneş Enerjisi Santralı anlaşması imzalandı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ?Çevre dostu bir belediye olarak yenilenebilir enerji konusunda örnek olabilecek önemli bir yatırımı, bölgenin ilk çatı üstü güneş enerji santralini Güre Pazaryeri´nde hayata geçireceğiz. Bununla ilgili olarak UEDAŞ Genel Müdürü Sayın İbrahim Gümüşlü ile belediyemiz tarafından Çamlıbel Mahallesi´nde lisanssız elektrik üretimi kapsamında yapılacak olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projemiz için Dağıtım Sistemine Bağlantı Anlaşması´nı imzaladık. Yapmış olduğumuz bu anlaşma sonucu; Güre Mahallemizde ki kapalı pazaryerinin çatısına kurulacak olan ve bölgemizde bir ilk olma özelliğine sahip güneş enerji sistemi ile belediye hizmet binamızın elektrik ihtiyacı karşılanacak.? dedi.
Başkan Saka, 2530 metrekare alan üzerine iki katlı olarak kurulan Güre Kapalı Pazaryeri´nin kısa süre içerisinde bitirilerek hizmete açılacağını da ifade ederek güneş enerji sistemlerinin yanı sıra yaşlı ve engelli vatandaşların rahatça ulaşabileceği modern yapısı ve kapalı otoparkı ile bölgenin örnek bir pazaryeri olacağını ifade etti.
Güre Kapalı Pazaryeri inşaat alanında kalan zeytin ağaçları daha önce uzman ekipler tarafından sökülerek başka alana taşınmıştı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli